Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Zeikerige dag

Regen_in_de_tuin


Het was niet veel soeps vandaag al zag het daar vanmorgen in eerste instantie nog niet naar uit. Het begon namelijk zonnig en er leek letterlijk geen vuiltje aan de lucht, totdat tegen elven de lucht begon te betrekken. Al snel daarna begon het te hozen en dat bleef zo tot het eind van de middag. Een beetje een verregende zaterdag dus terwijl het de afgelopen week toch heel aardig weer was geweest.

Ik had nog een vervelend klusje vanmorgen want ik moest even langs de Healthway Kliniek in het Alabang Town Center. Naar aanleiding van mijn jaarlijkse keuring vond onze bedrijfsarts dat ik naar aanleiding van de uitslag daarvan maar een nieuw bloedonderzoek moest laten doen. Het resultaat van de keuring leverde namelijk op dat mijn suikerniveau wat aan de hoge kant was. Dat kon allerlei oorzaken hebben volgens de dokter maar om zeker te weten dat het geen incident was vond ze het nodig dat ik even opnieuw bloed liet prikken.

In de kliniek kreeg ik te horen dat het juiste tijdstip hiervoor twee uur na mijn laatste maaltijd was. Mijn ontbijt was te lang geleden vonden ze en bovendien was ik in de tussentijd ook wezen sporten, dus ik moest twee uur na mijn lunch maar even terugkomen. En dus zat ik om drie uur ’s middags weer in de kliniek voor mijn bloedprik. Ik heb toch al een ontzettende hekel aan bloed prikken, als het de bedoeling was geweest om voortdurend bloed af te tappen hadden mensen vast wel ergens een tapkraantje gehad. Dat geprik vind ik altijd vervelend, en zeker hier want het is achteraf altijd pijnlijk, wat volgens Riet komt omdat ze hier dikkere naalden gebruiken. Maar goed, het is weer gedaan en morgen kan ik de uitslag ophalen.

En ik ben weer wat opgeschoten met mijn vakantie foto’s, met een beetje mazzel staat alles dit weekend op mijn website.



Website van Willem en Riet