Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bloemenzee

Bloemen_MH17_Schiphol


Vanmorgen hadden we nog de nodige aanloop van familie die gedag kwam zeggen, waaronder Martin en Sandra die onze kat Paula en hun eigen kat Loekie kwamen ophalen. Paula en Loekie krijgen een nieuw onderkomen, het appartement van Martin en Sandra, en we zijn benieuwd hoe dat zal gaan.

Het zijn allebei toch wel een beetje buitenkatten en het zal wel wennen voor ze worden. Zeker Loekie is meer buiten dan binnen en daarvan verwachten we dan ook dat ze best wat moeite zal hebben om zich aan te passen. Van Paula weten we dat ze wel op een appartement kan wennen want die heeft al een paar keer bij mijn schoonouders gelogeerd.

Om half een bracht een taxi van Emirates ons naar Schiphol waar we na het inchecken nog even naar buiten liepen om te kijken naar de enorme bloemenzee buiten terminal 3. De bloemen zijn daar in de afgelopen twee weken neergelegd ter herdenking van de passagiers van de neergeschoten vlucht MH17 en vormen een meer dan indrukwekkend monument.

Het zijn niet alleen bloemen maar ook knuffelbeesten, kaarsen, ballonnen, kaarten en brieven, die aangeven hoezeer Nederland meeleeft met de slachtoffers en hun nabestaanden. En ik zeg bewust meeleeft want we zagen dat er nog steeds bloemen worden neergelegd. De vele mensen die er net als wij een kijkje namen waren allemaal zichtbaar onder de indruk en de hele sfeer straalde zo'n intens verdriet uit dat we het zelf ook een beetje te kwaad kregen.

Onze vlucht vertrok om half vier met een lichte vertraging die veroorzaakt werd door noodweer in de buurt van Schiphol wat met name het binnenkomende vliegverkeer hinderde. Boven Schiphol zelf viel het wel mee al werd de lucht langzaamaan wel donker. Wij vertrokken in ieder geval nog met droog weer.

We zijn nu onderweg naar Dubai waar we zullen overstappen op de vlucht naar Manila.



Website van Willem en Riet