Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe huisgenoot

Er waren gisteren wat problemen met de procedure rond onze maid (dat klinkt eigenlijk wel errug Katteks als je het niet op zijn Engels leest...) want wij hadden haar telefoonnummer niet. En dat was op zich niet zo erg maar de agente die bemiddeld had wist het in eerste instantie ook niet. Gelukkig kwam na heel wat heen en weer ge-email gistermiddag het bericht dat het contact was hersteld.

Vanmorgen heeft Riet haar gebeld en ze is vandaag gelijk gekomen. Ze heet Estela Fuentez en is dus sinds vandaag onze nieuwe huisgenoot. Het zal voor ons en vooral voor Riet wel heel erg wennen worden want het is voor ons iets heel nieuws. Maar het is in ieder geval een hele geruststelling dat ze zo snel kon beginnen want nu is er tenminste iemand in het huis in de twee weken dat wij in Nederland zijn.

En voor Riet betekent het dat ze het nu heel wat makkelijker gaat krijgen want waar we vooraf al voor waren gewaarschuwd bleek dus gewoon waar: een huis als dit is niet door één persoon schoon te houden als je naast het huishouden ook nog af en toe wat voor jezelf wilt doen. En dus hebben we nu ook een Tippi Wan, wie had dat kunnen denken...



Website van Willem en Riet