Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar de dierenarts

IMG_0004a


Het viel nog niet mee om een dierenarts te vinden hier in de buurt. Niet dat ze er niet zijn maar ze hebben geen van alle echt een website, en van de mond op mond reclame moesten we het ook al niet hebben dus het was wat lastig zoeken. Uiteindelijk vond ik er een in een kantoorgebouw net buiten de Acacia poort van onze wijk, vijf minuutjes met de auto bij ons huis vandaan.

We gingen vanmiddag nadat ik thuis was gekomen uit mijn werk meteen even langs. De katten moesten allebei de nodige inentingen hebben en we wilden ook Abby even na laten kijken want die werd de laatste tijd nogal dik. Volgens Riet zou dat komen omdat ze zwanger is, wat op zich nogal opzienbarend zou zijn aangezien ze vlak nadat we haar kregen was “geholpen”.

Riet stopte zonder al te veel moeite onze beide katten Abby en Monster in de kooi die we een weekje of wat geleden gekocht hebben en vervolgens kwamen we tot de ontdekking dat er geen handvat aan zat aan de bovenkant. Met z’n tweeën moesten we dus de kooi in en uit de auto dragen, en dat is lastig als je ook nog een paraplu omhoog moet houden omdat het giet van de regen. Met de kliniek zelf bleek meteen al bij binnenkomst helemaal niks mis, het was er rustig, schoon en ordelijk, en dat is al meer dan wat je van de meeste gewone ziekenhuizen hier kunt zeggen.

Na het invullen werden de katten meegenomen naar een kleine onderzoekskamer waar de jonge dokter Jazz ze aan een onderzoek onderwierp. Vooral Abby was helemaal niet op haar gemak en zat voor het onderzoek echt te beven als een rietje. Abby kreeg ook nog een echo waaruit bleek dat ze toch niet zwanger is maar gewoon dik, en gezien de hoeveelheden die ze eet is dat niet echt verwonderlijk. Ze kregen daarna allebei twee spuiten die ze redelijk gelaten ondergingen, zij het Monster wat minder dan Abby. En ze kregen ook nog een pilletje tegen wormen wat ze allebei zonder een enkel probleem smakelijk opaten. De dokter moest het pilletje voor Abby nog snel grijpen anders had Monster dat ook opgekauwd.

Gezien de ervaringen met onze kat in Rijnsburg bij de dierenarts kunnen we wel stellen dat we hier twee voorbeeldige katten hebben. Voor wat betreft bezoeken aan de dierenarts tenminste...



Website van Willem en Riet