Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Gold's Gym

1323908726318

In Maleisië heb ik het sporten aardig bijgehouden maar tegen de tijd dat we gingen verhuizen werd dat toch wat minder. En de eerste vier maanden van ons verblijf hier heb ik eigenlijk helemaal niks gedaan tot een maand geleden, toen ben ik lid geworden van de Gold’s Gym. Er zijn verscheidene fitness centra hier in de buurt maar de keuze viel op de Gold’s Gym omdat die net buiten de poort van Ayala Alabang Village is gelegen en dus praktisch op loopafstand.

In het begin was het even wennen want alles gaat hier toch net iets anders dan ik gewend was. Voordat je mag gaan sporten wordt er namelijk eerst een tamelijk grondig onderzoek gedaan naar je gezondheid, en dan pas wordt er een programma voor je samengesteld. Je krijgt ook de mogelijkheid voor een persoonlijke trainer en daar hoort dan ook meteen een diëtist bij, wat je overigens wel apart moet betalen.

Ik heb gekozen voor een persoonlijke begeleiding één dag per week, en dat is de maandag. Op advies van de trainer doe ik op de woensdagavond mee aan de spinning klas, wat in het begin overigens zwaar tegenviel (zwaar!) en op zaterdag doe ik dan een door de trainer voorgeschreven programma zonder begeleiding. Drie dagen in de week sporten dus en dat betekent dat ik weer terug ben op mijn Nederlandse schema.

Kortom, ik ben weer lekker bezig, de eerste drie kilo zijn er al weer af en met de spierpijn gaat het ook steeds beter...



Website van Willem en Riet