Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

"Home-cooked meal"

Borrelnoten_en_Stroopwafels

Als Riet weg is dan laat ze me altijd goed verzorgd achter met een volle koelkast, met vooral heel veel dingen die ik alleen maar in de pan of de oven hoef op te warmen en dan kan ik eten. Meestal als ze terug komt na een week of wat dan staat alles nog net zo in de koelkast zoals ze het achterliet, want ik moet eerlijk zeggen, ik neem eigenlijk nooit de moeite om er gebruik van te maken.

Eten doe ik natuurlijk wel, maar ik eet net zo lief brood als ik dan toch alleen moet gaan zitten eten. Ik heb gewoonweg geen zin om pannen of een oven vuil te maken voor mij alleen. Het alternatief zou natuurlijk zijn om uit eten te gaan maar behalve naar restaurant "Outback" op zaterdagavond voor mijn wekelijkse steak of ribbetjes heb ik daar ook geen zin in. Zeg nou eerlijk, wat is er nou voor lol aan om alleen aan een tafeltje te gaan zitten in een restaurant?

Afhalen of laten bezorgen kan natuurlijk ook maar dan zit ik iedere avond weer vette happen te eten en hoewel ik daar best een liefhebber van ben weet ik ook wel dat dat niet al te gezond is en dat het zeker de aanblik in de spiegel geen goed zal doen. En wat mij betreft is er helemaal niks mis met vers brood met Hollandse kaas of Duitse smeerleverworst. Kortom, ik doe het lekker rustig aan en ga vooral voor makkelijk en dat scheelt ook in de afwas, al moet ik toegeven dat ik die toch niet zelf hoef te doen.

Maar vandaag is Riet weer thuis en wat ze altijd doet op de eerste dag is lekker ouderwets Hollands koken. We hebben een voorraadje zelf geïmporteerde bruine bonen en kapucijners in de kast liggen (want die zijn hier echt niet te krijgen) maar vandaag had ze gekozen voor krootjes, een groente die hier overigens wel gewoon te krijgen. En zeg nou zelf, hoe lekker kan een mens toch eten van een "home-cooked meal"!

Voor de rest zullen de komende weken weer een uitdaging in zelfbeheersing worden met een kast vol met meegebrachte stroopwafels en borrelnoten...



Website van Willem en Riet