Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

In de Union Jack

UJT_met_Robin_en_Chantal

De eerste excursie van onze visite ging vandaag naar Greenhills, in Manila het centrum van de nepmerken en gelegen aan de andere kant van de stad. Er naar toe betekent een flink stuk rijden over de beruchte avenue EDSA, wat op de heenweg geen problemen gaf maar op de terugweg vanwege de enorme drukte wel.
 
Het doel van het bezoek aan Greenhills was zoals gewoonlijk tassen. Chantal koopt er altijd wel een paar en ook Riet heeft inmiddels een imposante voorraad in de kast liggen en daar komen er ook nog steeds bij. Gelukkig verdwijnen er af en toe een paar naar Rijnsburg waar ze gretig aftrek vinden bij mijn nichtjes.
 
Vanavond was Quiz Night in de Union Jack Tavern en omdat we inmiddels bekomen waren van de teleurstelling van vorige week besloten we toch maar weer mee te doen, vergezeld door Robin en Chantal en onze vaste team maten Derek en Anne. En hoewel we deze keer weer niet in de prijzen vielen deden we toch aardig mee, we werden vierde op maar een enkel punt afstand van nummer drie.
 
En er zaten een paar vragen bij waarmee we zelfs erg goed scoorden. Er was een vraag over Album covers, oftewel Elpee hoezen, waarmee we de volle tien punten haalden. We moesten zowel de titel van de elpee als de artiest raden.Die laatste wist ik allemaal, alleen van de titels moest Riet bijspringen bij de elpee “Nevermind” van Nirvana. Schandelijk trouwens dat ik daar niet op kon komen terwijl bijvoorbeeld “Disreaeli Gears” van Cream en “In the Court of the Crimson King” van King Crimson er zo uit rolden.
 
Ik moet wel bekennen dat de puntenteller ook een foutje had gemaakt want ik had bij die vraag op negen en een halve punt gerekend. Bij de laatste vraag had ik wel de artiest (Bob Dylan) goed maar de elpee titel niet, maar dat werd om de een of andere reden toch goed gerekend. Het gaf in ieder geval veel voldoening dat behalve ik iedereen bij deze vraag vertwijfeld in de rondte zat te kijken. De op een na hoogste score was dan ook niet hoger dan drie en een halve punt...
 
Kijk, en dan is het toch wel weer leuk om mee te doen...


Website van Willem en Riet