Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Welkom op mijn nieuwe Site!

mobileme-to-icloud


Jaren geleden ben ik begonnen met mijn eigen website op de server van mijn toenmalige Internet provider Planet. Toen we naar Rusland verhuisden en ik mijn website ging gebruiken om dagelijks een stukje op te schrijven was al gauw de ruimte die ik van Planet toebedeeld kreeg te klein en moest ik op zoek naar een andere oplossing. Die vond ik via een Amerikaanse aanbieder waar ik voor een paar dollar per maand genoeg ruimte kreeg om jaren vooruit te kunnen. Toen we weer terug waren in Nederland en ik mijn eerste Mac kocht ben ik overgeschakeld naar de dienst die Apple aanbood, genaamd Mobile Me. Dat leverde veel voordelen op als je een Mac had, en ik werkte mijn website toch niet zo vaak meer bij want van mijn leven in Nederland hoef ik niemand op de hoogte te houden.

Toch voldeed Mobile Me nog steeds prima toen we naar Maleisië verhuisden en ik weer dagelijks op mijn site ging schrijven. Ik zou er dan ook met veel plezier gebruik van zijn blijven maken als Apple zelf niet besloten had om er een einde aan te maken. Ze komen met iets nieuws om het te vervangen, een nieuwe service genaamd “iCloud”, en al weet je niks van Apple dan heb je er misschien toch al van gehoord want het was blijkbaar zulk groot nieuws dat alle kranten zich er al tegenaan bemoeid hebben.

Uiteraard ga ik ook over op iCloud maar er zit een heel groot nadeel aan, die nieuwe service heeft namelijk niet de mogelijkheid om een website op te slaan. Ik moest daarvoor dus weer een andere oplossing gaan zoeken, maar gelukkig vond ik die al snel en ook nog eens dicht bij huis. Nou ja, ons Nederlandse huis dan, want Martin heeft daar een server opgetuigd en die zodanig aangepast dat ik mijn website daarop kan laten draaien. Mobile Me houdt er na morgen mee op, en dat zou betekent dat de website die jullie de afgelopen twee jaar konden bezoeken vanaf overmorgen niet meer zal bestaan.

Vanaf vandaag is dit dus mijn nieuwe website. En ja, ik ben erg laat met dit te melden, maar dat heeft een oorzaak. Ik draaide al een paar maanden stiekem proef met deze site en mijn bedoeling was om de afgelopen week te berichten over de omschakeling. Helaas, daar stak Murphy een stokje voor want uitgerekend afgelopen weekend draaide Martin’s server volledig in de soep. In eerste instantie was de oorzaak blikseminslag, het gevolg was dat hij alles opnieuw moest installeren. Daarna duurde het ook nog eens twee dagen voordat ik mijn hele site van hier uit weer had opgebouwd en dat is nu net pas klaar.

Vandaar dus de erg late berichtgeving van het einde van mijn Mobile Me website. Hopelijk niet te laat...



Website van Willem en Riet