Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eigenaardigheden

El_Nido_Miniloc_173a

Het leuke van veel reizen is dat je in aanraking komt met andere mensen met andere culturen en andere gewoontes. En hoe verder je van huis gaat hoe groter de verschillen worden. Ook op de Filipijnen hebben de mensen voor ons een paar merkwaardige en some onbegrijpelijke gewoontes die niet zelden ingegeven worden door een diepgeworteld bijgeloof.

Hier zijn zomaar een paar eigenaardigheden van de Filipino's op een rijtje:

- Spaghetti is prima als ontbijt.

- Je doet bananenketchup op eieren maar je doet geen enkele soort van ketchup op een hotdog.

- Als je je vrouw met een andere man betrapt is het niet alleen legaal maar het wordt ook van je verwacht dat je ze allebei vermoordt.

- Zwarte koffie is afgrijselijk, koffie hoort te bestaan uit drie delen melkpoeder, vijf delen suiker en één deel koffie.

- Als een vrouw ongesteld is en ze gaat douchen wordt ze ziek. Als je Tong-It speelt (een kaartspel) terwijl er vlakbij iemand ligt te slapen wordt je ziek. Als je je uitrekt meteen na het eten wordt je ziek. Als je meer dan één blikje Cola Light per dag drinkt wordt je ziek.

- Blanken staan bekend als "Kano", een afkorting van "Amerikano". Er wordt verschil gemaakt tussen bijvoorbeeld Engelse Kano's, Duitse Kano's en Australische Kano's, maar een donker persoon is altijd een Black Kano. En alle blanken heten "Joe", met name in de provincie wordt je vaak begroet met "Hi Joe!".

- Er is niets grappigs aan namen als "Bong", "Beng", "Cleng", "Blueboy", "Lab", "Jewel" of "Dingdong". "Roger" daarentegen is wel een grappige naam.

En geloof me, dit lijstje had nog vele malen langer kunnen zijn...


Website van Willem en Riet