Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regenboog

Regenboog_Asian_Star

Om maar met het vervolg op mijn bericht van gisteren te beginnen, er is nog steeds weinig nieuws van het cursus front. Het betalen van de rekening is nog steeds niet gedaan omdat die griet in Houston nog steeds zwijgt in alle talen (gegeven dat het een Amerikaanse is kent ze er vast maar één), en ik kan pas maandag de persoon in Nederland bereiken die dit voor me had geregeld.

Voor wat betreft mijn paspoort, er is me bezworen dat ik dat aanstaande woensdag terugkrijg, en dat zou dan op het allerlaatste nippertje zijn. Kans om iets te regelen als dat niet zou lukken is er dan niet en ik ben er dan ook allerminst gerust op. Ik heb wel vandaag een papier getekend wat ervoor zou moeten zorgen dat ik ook mijn ACR kaart (zeg maar mijn werkvisum) terugkrijg. En daar ben ik eigenlijk ook niet blij om want dat betekent dat de poging om mijn visum te verlengen voor mijn vertrek niet is gelukt en dat als alles doorgaat ik bij terugkomst helemaal overnieuw moet beginnen.

Genoeg daarover nu, laten we het eens over het weer hebben. Ik begrijp dat dat in Nederland op dit moment ook het gesprek van de dag is en dat iedereen daar zo langzamerhand wil dat het warm water gaat regenen. Hier is het ook merkwaardig weer want hoewel we nu al ruim in februari zitten wil het nog steeds maar niet echt heet worden. Het regent heel erg weinig wat zijn gevolgen begint te krijgen voor al het groen, ook in onze tuin ondanks vrijwel dagelijks sproeien, en het waait ook erg veel. Die wind is iets wat we eigenlijk nog niet meegemaakt hebben hier, en tot nu toe is het dan ook een heel andere zomer dan vorig jaar. De temperatuur is overigens nog steeds dertig graden dus dat is op zich dik in orde, het is niet zo dat we erover moeten gaan denken om een trui aan te doen…

Ondanks dat het erg weinig regent is er wel vaak bewolking. Dat had vandaag tot gevolg dat er achter ons gebouw boven de Baai van Manila een prachtige regenboog te zien was, en mijn collega Dustin heeft die prachtig op de foto gezet.


Website van Willem en Riet