Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Reclame...

Gisteren had ik het er al over dat ik al een paar films op DVD heb gekeken, vandaag heb ik geprobeerd om een film te kijken die op een van de tv netten werd uitgezonden. Dat werd een flinke teleurstelling vanwege een fenomeen wat inNederland blijkbaar klakkeloos door iedereen wordt geaccepteerd maar waar ik me kapot aan erger.

De film was amper begonnen of daar knalde het eerste reclameblok er al in. En niet zomaar reclame, nee, minutenlang reclame. Toen eindelijk de film weer verder ging werd je nauwelijks tijd gegund om je een beetje in het verhaal in te leven want Beng! Daar was het volgende reclameblok al weer.

En alweer niet zomaar reclame, nee, weer minutenlang en ook nog eens vrijwel al,dezelfde strontvervelende reclames die vlak daarvoor ook het filmplezier al hadden verziekt!

Jaja, ik weet het allemaal wel, zonder reclame zou tv onbetaalbaar zijn, het is een noodzakelijk kwaad, blablablabla. Het zal allemaal wel, maar waarom zit reclame niet tussen programma's door in plaats van er midden in? Wie denken ze eigenlijk een plezier te doen daarmee?

Volgens mij werkt het volkomen averechts, ik ben tenminste zelf geneigd om producten die op deze manier worden aangeprezen nijdig voorbij te lopen en expres het product van de concurrent te kopen. Mits die niet op tv adverteert natuurlijk...



Website van Willem en Riet