Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tol saldo

Skyway_Toll

Tolwegen hebben tolpoorten en om die te passeren is het mogelijk om behalve contant te betalen via een electronisch systeem wat E-Pass heet. Dat systeem werkt met een apparaatje voor in de auto wat je achter de voorruit legt als je de slagboom nadert en als het goed is gaat de slagboom dan automatisch open.
Behalve technische problemen waarbij af en toe de slagboom helemaal niet open gaat is ook het aanvullen van je saldo voor je E-pass apparaatje iets was nog niet helemaal uit ontwikkeld is, want ontwikkelingen gaan hier nou eenmaal langzaam.
 
Ons saldo staat op dit moment weer zodanig laag dat ik nodig moet bijvullen. Tot voor kort kon dat alleen via betalen met je credit card, of via speciale machines waar je tickets kunt kopen waarop een pincode staat waarmee je dan je saldo via een website kunt opwaarderen. Ik ben er niet zo dol op om hier mijn credit card gegevens ergens voor af te geven dus ik gebruikte tot nu toe altijd de automaten, met name ook omdat er een vlak bij ons huis staat bij het administratiekantoor van onze wijk.
 
Die automaat was alleen vandaag buiten bedrijf dus ik besloot naar het Alabang Town Center te gaan want daar staat er ook een die nog een stuk moderner is ook. Ondanks dat was er ook met deze machine een probleem want al mijn biljetten van duizend pesos werden geweigerd, waarschijnlijk omdat het de nieuwe versies van het biljet waren die de automaat blijkbaar nog niet herkent. Gelukkig had ik nog wat biljetten van vijfhonderd pesos maar nadat de eerste gewerkt had kon ik geen tweede meer gebruiken, de keuzemogelijkheid voor biljetten van vijfhonderd pesos was opeens van het scherm verdwenen.
 
Omdat ik toch nog wel wat meer saldo wilde hebben besloot ik dan toch nog maar eens naar die credit card optie te gaan kijken via de website op mijn pc. En wat blijkt, je kunt nu ook opwaarderen via BancNet, de plaatselijke variant van iDeal. Eindelijk, dacht ik, en wilde meteen deze optie gebruiken.Helaas, na alle stappen te hebben doorlopen verscheen er een bericht dat de transactie om onduidelijke redenen niet kon worden uitgevoerd.
 
Ach ja, de vooruitgang is hier ook wek alleen gaat het allemaal effe langzamer...


Website van Willem en Riet