Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Katten op dieet

IMG_0140a


Onze katten zijn op dieet want zoals ik eerder had geschreven begint met name Abby behoorlijk aan de maat te worden. En hoewel het Monster niet echt aan te zien is was die ook al aardig aan het gewicht. Er zijn dus drastische maatregelen genomen, de bak met hardvoer wordt niet meer automatisch tot de nok toe gevuld en Estela heeft te verstaan gekregen dat er niet meer mag worden bijgevoederd met etensrestjes.

De dames vinden het allemaal maar niks. Met name Monster laat duidelijk merken aan iedereen die toevallig in de keuken is dat de voerbakken leeg zijn en dat het wel de bedoeling is dat die worden bijgevuld. Abby maakt niet zoveel misbaar maar scharrelt duidelijk ook het hele huis door op zoek naar alles wat eetbaar is. Zo staat ze regelmatig in de gootsteen de vaat af te likken.

Vanmorgen vroeg was helemaal het toppunt. Nog voordat ik maar de kans had gekregen om te gaan kijken wat die zwaar overbetaalde oranje potsenmakers hadden gedaan tegen Portugal zag ik dat de keukenvloer bezaaid lag met kattensnoepjes. Wat was er namelijk gebeurd, de dames hebben blijkbaar ontdekt dat als je maar lang genoeg tegen de deur van de voorraadkast aanspringt deze vanzelf een keer opengaat. Het zakje met de kattensnoepjes was een makkelijke prooi en ze hadden dat dan ook de hele keukenvloer over gesleept in een poging er alles uit te krijgen.

Meer succes hebben we met het bestrijden van de muggen. Op het moment dat ik dit schrijf hoor ik van het terras voortdurend het inmiddels bekende geknal van insecten die door de muggenlamp wordt geëlektrocuteerd. Bij Riet is het aantal muggenbeten al drastisch teruggelopen van een stuk of vijf, zes per avond tot vrijwel geen. Nou ja, behalve dan die drie beten die ze vanmorgen heeft opgelopen in de slaapkamer. Daar moet dus ook snel zo’n lamp komen...



Website van Willem en Riet