Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Voetbal kijken

Schermafbeelding 2012-06-10 om 09.14.03


De afgelopen week en vooral gisteravond zijn Riet en ik druk bezig geweest met het speuren naar mogelijkheden om de wedstrijden van het Nederlands elftal live te kunnen zien, op tv dan wel via het Internet. Met name voor dat laatste leken de mogelijkheden legio want de links vlogen je om de oren als je zocht via Google. En we gingen er dan ook vanuit dat het niet zo’n probleem zou worden.

Fout gedacht, zoals zo vaak. De officiële mogelijkheden leken het meest voor de hand te liggen. De NOS meldde op hun website dat ze de wedstrijd via Internet aanboden voor mensen die niet via de TV konden kijken of in het buitenland woonden. Dat blijkt in de praktijk een farce, want die laaielichters sturen je door naar zo’n door de maffia opgezette website voor gokkers. Mogelijkheden om dat te omzeilen lukten deels, maar dan laadde de site totaal niet.

Een andere mogelijkheid leek de officiële website van de UEFA, want ook daar werd de wedstrijd aangeboden, zij het tegen betaling van negen euro per wedstrijd. Nou ben ik eigenlijk principieel tegen het sponsoren van deze voetbal maffia maar daar wilde ik me dan wel voor één keer overheen zetten. Klein probleem, deze mogelijkheid is niet beschikbaar voor de Filippijnen. Geen uitleg waarom niet, maar alweer een dood spoor dus.

Riet bleef hardnekkig door de TV kanalen zappen in de hoop iets te vinden en waarachtig, op een preview kanaal van onze provider Sky Cable stond de wedstrijd aangekondigd. En ja hoor, kwart voor twaalf bleek dat we beeld hadden, en net voor het begin van de wedstrijd kregen we zelfs geluid. Er stond weliswaar links onderin het beeld dat het om een test uitzending ging, maar wat kan dat schelen, nietwaar.

We zagen een superieur voetballend Nederland wat de Denen van kastje naar de muur stuurde en vervolgens op knullige wijze een doelpunt tegen kreeg. Niks aan de hand, dachten we in de rust, onze voetbal-multimiljonairs zullen dat toch wel recht gaan trekken? We kregen het niet te zien, want een paar minuten in de tweede helft werd eerst het beeld zwart om vervolgens reclame voor de geneugten van het Sky Cable HD pakket te gaan spuien. Zoals gewoonlijk gold dus weer dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat ook vrijwel altijd.

Tevergeefs probeerden we het nog via Internet maar nergens konden we beeld vinden. En inmiddels weten we het eindresultaat wat in ieder geval tot gevolg heeft dat we voor de volgende wedstrijden niet eens meer moeite gaan doen. We lezen het de volgende dag wel in de krant...



Website van Willem en Riet