Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Horloge

Het ging vandaag gelukkig al weer een stuk beter met mijn rug. Ik kon weer normaal rondlopen, maar bukken is nog wel een probleem en als ik een tijd heb gezeten dan moet ik eerst weer even rondlopen voor alles weer een beetje los zit.
 
De dokter zei jaren geleden al dat die rugspieren wel een probleem zouden blijven maar ik merk wel dat de oefeningen die ik in de sportschool doe resultaat hebben want ik herstel veel sneller van deze vervelende blessure dan vroeger. Jammer is wel dat het nog steeds onvoorspelbaar is wanneer het toeslaat, al had ik vrijdagavond al een voorgevoel toen ik na een hele avond staan op dat karaoke feestje thuiskwam met een zere rug.
 
Ik kon in ieder geval vandaag weer naar het Alabang Town Center voor mijn zondagochtend bakkie bij de Coffee Bean. En ik ben ook gelijk even langs de horloge winkel geweest om even naar een van mijn horloges te laten kijken. Na de laatste servicebeurt, gedaan bij de horlogemaker zelf notabene, liep het uurwerk van de tachograaf namelijk niet meer helemaal goed.
 
Ik heb lang getwijfeld of ik een eventuele reparatie wel hier zou laten doen in plaats van te wachten tot ik weer in Nederland ben. Gevoelsmatig ben ik geneigd om te wachten tot ik weer in Nederland ben maar het probleem met de juwelier daar is dat ik het horloge dan een hele tijd kwijt ben. Omdat het opgestuurd wordt naar de horlogemaker is het nooit klaar in de tijd dat ik in Nederland ben en dan dus moet wachten op een volgende bezoek van Riet of mijzelf.
 
Maar die winkel hier is tenslotte ook een officiële dealer,  dus ik besloot de gok toch maar te wagen. En wat denk je, niks zonder zelfs maar te kijken innemen en opsturen en uiteindelijk een gigantische rekening presenteren; De dame in de winkel keek eerst wat het probleem was en dacht het misschien wel simpel te kunnen verhelpen. En dat lukte, na wat razendsnel gedruk op de diverse knopjes functioneerde alles weer prima!
 
Het kan zijn dat er hier op de Filippijnen heel wat te verbeteren valt aan de efficiëntie van zowat alles, maar tegen de service van deze horlogewinkel kan die dure juwelier in Den Haag wat mij betreft mooi niet op...
 


Website van Willem en Riet