Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kerstviering in de San Mig

San_Mig_Voucher


Vanavond hebben we de Quiz Night in de Union Jack Tavern laten schieten voor de kerstviering in de San Mig Pub in het Alabang Town Center. Omdat we tegenwoordig vaste klanten zijn in de San Mig hebben we een klantenkaart, en iedereen met zo'n kaart was voor vanavond uitgenodigd voor het kerstfeest. Tussen zes en acht waren alle drankjes gratis, er was live muziek en om acht uur was er een grote verloting.

Dat laatste is overigens een must wil je Filippijnse klanten trekken want een Filippijns feest is pas een feest als er wat verloot wordt. Je moet dat ook zorgvuldig plannen want als je op je feestje aankondigt dat de laatste verloting is geweest dan zie je meteen driekwart van al je Filippijnse gasten vertrekken.

Voor de San Mig verloting was het kaartnummer ook meteen het lotnummer, en wat denk je, we hadden een prijs! Riet stootte me op een gegeven moment aan omdat ze kaartnummer 771 hoorde omroepen, het nummer van onze kaart, en daarna werd er ook nog een poging gedaan om mijn naam uit te spreken. Dat laatste lukte natuurlijk van geen kanten, maar wat geeft het want we hadden toch mooi een prijs gewonnen, een tegoedbon van 500 Pesos!

Het was voor ons voorlopig de laatste avond in de San Mig want morgen vertrekken we naar het koude Nederland voor twee weken. Het werd een mooie laatste avond in een bar gezellige San Mig pub, met veel vrienden en bekenden, San Mig Light bier van de tap en goeie muziek.

En nog even een update over onze astronomische waterrekening van gisteren, we hebben vandaag na correctie een nieuwe rekening gehad van 560 Pesos. Waarschijnlijk niet helemaal toevallig ook het bedrag wat we vorige maand hebben betaald...



Website van Willem en Riet