Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kikkers

Het was vandaag net zo’n treurige dag als gisteren, regen, regen en nog eens regen. We zijn dus ook vandaag weer nauwelijks de deur uit geweest, en net als gisteren is onze avondwandeling richting restaurant er bij ingeschoten. Veel valt er dus eigenlijk niet te melden over vandaag of het moeten de kikkers zijn. Deze tijd van het jaar zijn de kikkers op vrijersvoeten en dat gaat gepaard (wat een woord in deze context) met een heleboel herrie.

Toevallig maakte Riet vorige week een opmerking dat het dit jaar heel erg meevel met de geluidsoverlast van kwakende kikkers, en dat hebben we geweten!
De volgende dag was het al meteen een leven als een oordeel. Aan één kant is naast ons huis een grasveldje en ook schuin achter ons huis is er een, en op allebei stikt het op dit moment iedere avond van de luidkeels kwakende kikkers.

Vorig jaar hadden we er ook een paar in de tuin maar daar hebben de katten korte metten mee gemaakt en die les hebben ze blijkbaar geleerd. Het maakt gelukkig voor de overlast nog wel iets uit dat ze nu achter de muur zitten in plaats van ervoor maar desondanks is het nog steeds een hoop lawaai.

 
Binnen valt het gelukkig redelijk mee. Overal staan de airco’s aan in de avond en die maken meer herrie dan de kikkers...



Website van Willem en Riet