Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Op zoek naar een huis - Dag 1

Alabang_0050a

We werden om negen uur vanmorgen in het hotel opgehaald door Heather, onze begeleidster van het bedrijf wat ons hier gaat helpen met het settelen in Manila. Ze had een lijst bij zich van acht huizen die we zouden gaan bekijken, en dat zou de hele ochtend in beslag nemen. We hadden er eigenlijk op gerekend dat we een hele dag bezig zouden zijn maar Heather zei dat dat te veel van het goede zou zijn.

Goed, acht huizen dus vandaag en vol goede moed gingen we in de auto met chauffeur samen met Heather naar Alabang Village, de wijk waar we gaan wonen. Het eerste huis gaf me geen warm gevoel, het tweede ook niet, en ook bij de volgende huizen kon ik nou niet zeggen dat er een tussen zat waar ik mezelf de komende vier jaar zie wonen. Pas bij het zevende huis had ik het gevoel dat dit wel een aardige kandidaat was, en al had Riet wat bedenkingen besloten we toch om dit huis maar op de kandidatenlijst te laten zetten.

Die lijst kan morgenochtend worden uitgebreid, want dan gaan we weer op pad in Alabang Village. Het ziet er naar uit dat we dan wat betere huizen te zien krijgen want mijn collega’s hadden al verteld dat ze de eerste dag alleen maar waardeloze huizen laten zien die al lang leeg staan en die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen. De tweede dag schijnen er beter huizen te worden gepresenteerd, en daar hopen we dus maar op...



Website van Willem en Riet