Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Dipje

P_F_Chang_001a


Riet zit een beetje in een dipje de afgelopen dagen en dat is te begrijpen. Een paar weken geleden vertrok Christine, haar beste vriendin hier, naar Singapore omdat haar man Pete (een collega van mij) een andere baan had aangenomen. Dat is allemaal vrij snel gegaan en Riet was daardoor opeens haar vast maatje kwijt.

Afgelopen week kreeg ze te horen dat haar andere vriendin Pat aan het eind van deze maand ook vertrekt. En dat is totaal onverwacht want Pat en haar man Howard zouden hier tot het eind van het jaar blijven, maar Howard heeft plotseling van het bedrijf waar hij werkt te horen gekregen dat hij vanwege bezuinigingsmaatregelen moet vertrekken. Ze gaan dus terug naar hun woonplaats Perth in Australië in de eerste week van juni en zo is Riet in een paar weken tijd haar twee beste vriendinnen kwijt.

Het is logisch dat ze daar niet blij mee is. Ze heeft op zich nog genoeg vriendinnen hier maar met Christine en Pat was ze toch het dikst omdat die twee van haar leeftijd waren. De meeste andere vrouwen hier zijn toch vaak een stuk jonger en hebben meestal ook nog gezinnen met kinderen, en dat is toch anders.

Als pleister op de wonde is onze vakantie naar China nu helemaal rond. We kregen deze week alle reisgegevens binnen van reisbureau Fox, de vluchten zijn geregeld en afgelopen week heb ik ook een hotel geboekt op de luchthaven van Shanghai waar wij een dag eerder zullen aankomen dan de rest van de groep.

En om alvast een beetje in de stemming te komen zijn we vanavond naar de Chinees in het Alabang Town Center geweest...



Website van Willem en Riet