Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Series

Flikken Maastricht


We hebben zowel in Maleisië als nu op de Filippijnen een traditie voortgezet die begonnen is toen we op Sakhalin woonden. We hebben namelijk overal wel een kabel tv aansluiting en daar maken wel ook wel gebruik van, maar wat we het liefst kijken zijn series, en dan van DVD zodat we alle afleveringen achter elkaar kunnen kijken.

Op Sakhalin hebben we alle afleveringen van de Gilmore Girls gekeken, en terwijl Riet tussendoor ook nog House en Grey’s Anatomy volgde, keek ik tussendoor naar afleveringen van Jag. In Maleisië hebben we de eerste acht seizoenen van NCIS gekeken, en terwijl Riet doorging met House en Grey’s Anatomy keek ik de eerste vijf seizoenen van Dexter.

Hier op de Filippijnen volgt Riet nog steeds Grey’s Anatomy (hoeveel seizoenen zijn daar eigenlijk van?), en samen keken we naar de eerste twee seizoenen NCIS Los Angeles. In de Kerstvakantie in Nederland hebben we een box aangeschaft met de eerste vijf seizoenen van Flikken Maastricht, en ondanks dat we wel wat commentaar hadden op de authenticiteit van het politiewerk (het kan toch niet bestaan dat het in het echt ook zo gaat) zijn we daar inmiddels ook al weer met veel plezier doorheen.

We kijken zo’n beetje iedere avond dat we thuis zijn wel een of twee afleveringen van de serie van het moment, en in het weekend soms wel meer. Alleen hebben we nu een probleem want we zijn zo’n beetje door de bekendere series heen. We kijken dan ook regelmatig in de video winkels wat er nog meer te koop is, en vorige week in Kuala Lumpur vonden we een serie genaamd “Life Unexpected”. Er werd een vergelijking getrokken met de Gilmore Girls dus de eerste twee seizoenen zijn meteen aangeschaft.

De serie heeft inmiddels een dikke voldoende gekregen alleen hebben we daarmee gelijk weer een probleem want er zijn van die serie maar twee seizoenen gemaakt. Hoog tijd dus voor seizoen 6 van Dexter, seizoen 9 van NCIS, seizoen 3 van NCIS Los Angeles, seizoen 6 van Flikken Maastricht...



Website van Willem en Riet