Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Wachtwoord?

Mijn moeder's computer is kapot, en aangezien het al een oud beestje is is het nauwelijks nog de moeite van het repareren waard. Bovendien werd het tijd voor wat nieuws en de beste oplossing leek mij een iPad. Een iPad is handig omdat je hem overal mee naar toe kunt nemen en de bediening is snel aan te leren omdat het zo simpel is.

Ik heb dus in Manila nog net voordat ik vertrok een iPad voor mijn moeder gekocht want in prijs scheelt dat nogal wat vergeleken met Nederland. Ze kan dus in principe en de slag maar er was nog wel een probleempje. De iPad werkt met WiFi en dat is wel aanwezig via het ADSL modem maar niemand weet het wachtwoord.

Alles is een jaar of zeven geïnstalleerd door mijn vader, en alles werkt ook, alleen is de WiFi verbinding nooit gebruikt en heeft mijn vader blijkbaar nooit de moeite genomen om het ingestelde wachtwoord ergens te noteren. Vragen kunnen we het hem niet meer en we hebben niets gevonden nadat we door alle bewaarde documentatie hadden doorgespit.

De oplossing is op zich simpel, met een werkende computer met een netwerk poort kunnen de instellingen van het modem worden veranderd en het wachtwoord dus ook worden aangepast, maar dat is even lastig want mijn moeder's ouwe computer is dus kapot en mijn Macbook Pro heeft geen netwerk poort meer.

Thuis gekomen na de mislukte pogingen zag ik de oplossing klaar liggen in de vorm van Martin's laptop die hij nog steeds niet heeft opgehaald. En laat dat deze keer nou eens goed uitkomen...



Website van Willem en Riet