Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

En weer een tandartsdag

Doordat we gisteravond zo laat thuis waren heb ik de eerste oefensessie van onze band voor het optreden volgende week moeten missen. Gezien het feit dat we amper twee weken hebben om ons voor te bereiden en dat mijn malloten van bandmaten hebben besloten om vier of vijf nieuwe nummers te gaan spelen is dat een slechte zaak, het wordt allemaal wel erg krap zo.
 
Vandaag was zowel voor Riet als voor mij weer een tandartsdag. Vorige week is bij ons allebei het voorbereidende werk gedaan voor een paar kronen en die zouden deze week geplaatst worden. Net voor we vertrokken naar Boracay kregen we een text bericht van de tandarts of we dat maandag konden laten doen. Ja, dat ging dus niet want dan zaten we nog op Boracay en dat gaven we dus door. Dan moest het beslist dinsdag worden kregen we als antwoord daarop want hij ging drie weken op vakantie en dan zou het december worden.
 
Om nou nog drie weken met noodkronen rond te lopen zagen we niet zitten, zeker Riet niet want die had er nogal wat last van gehad de afgelopen dagen. Het werd dus vandaag, ik vanmorgen vroeg en Riet vanmiddag. En zoals gewoonlijk werd het allemaal weer efficiënt afgehandeld door de tandarts, en zo neemt langzamerhand het aantal neptanden bij ons allebei gestaag toe.
 
De tandarts waarschuwde mij al dat ik “aan de andere kant” ook een aantal zwaar gevulde kiezen heb met gedeeltelijk nog hele ouwe amalgaam vullingen die lekken en dat ik daar vroeg of laat problemen mee ga krijgen. Hij liet me weer met dat ellendige spiegeltje zien waar het probleem zit en ik kan niet anders dan toegeven hij gelijk heeft. Nou kan ik wel eigenwijs zijn en hier gewoon mee door blijven lopen, ik kan ook eieren voor mijn geld kiezen en besluiten om er nog maar een paar centen tegenaan te gooien en er hier wat aan te laten doen.
 
Het zal hoogst waarschijnlijk wel weer een afspraakje worden begin volgend jaar...


Website van Willem en Riet