Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Gluurders

Players_on_Fridaynight

Sinds kort hebben we weer een ouwe gewoonte in ere hersteld en dat is op vrijdagavond naar de San Mig Pub voor een biertje en live muziek. Nou ja, een kleine correctie is hier op zijn plaats want de San Mig Pub heet al een paar maanden niet meer zo, de bar heet nu "Players".

Binnen is er erg weinig veranderd op een subtiele aanpassing van de naam van de bar op de kleding van het bedienend personeel (wat overigens vrijwel nog steeds hetzelfde is) na. Van de buitenkant is de verandering groter omdat de prachtige gebrandschilderde ramen met daarin de naam "San Mig" vervangen zijn door geslepen ruiten met daarin een logo met de naam "Players".

Verder is alles min of meer hetzelfde. Er komen nog steeds grotendeels dezelfde mensen, de live muziek is er nog, en het biertje van de tap smaakt er ook nog steeds heel best. Wat ook niet veranderd is zijn de overal hangende grote televisieschermen met daarop steevast basketbalwedstrijden, en dat veroorzaakt iets wat we ook nog gewend waren van toen het nog de "San Mig" heette. Ik doel daarmee op naar binnen glurende figuren die buiten met hun neus tegen de ruiten gedrukt staan om te proberen zo de basketbalwedstrijden op de grote schermen te volgen.

Die wedstrijden worden de hele avond door vertoond, maar zonder het bijbehorende geluid uiteraard als de band speelt of andere muziek aan staat. Gisteravond werd er een wedstrijd live uitgezonden uit de Filipijnse competitie en een van de ploegen was het hier mateloos populaire team Barangay Ginebra. Het duurde dan ook niet lang of er stonden verscheidene illegaal mee glurende toeschouwers van buitenaf mee te genieten.

Je zal maar lekker zitten te eten aan het tafeltje naast het raam. Want die gluurders hebben daar dus gewoon schijt aan...


Website van Willem en Riet