Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Lang weekend

Schermafbeelding 2012-04-22 om 18.04.24

Het was vandaag precies vier weken geleden dat Riet en ik op de Filippijnen aankwamen, en als alles meezit is dit mijn laatste weekend in het Vivere hotel. Volgende week zaterdag hoop ik definitief naar ons huis voor de komende vier jaar te verhuizen. En dit wordt een erg lang weekend want we hebben maandag en dinsdag ook vrij. Dinsdag is het All Saints Day, oftewel Allerheiligen, en dat is hier altijd een vrije dag en de regering heeft besloten dat de tussenliggende maandag ook voor iedereen een vrije dag is.

Het weekend begon zoals iedere zaterdag en zondag met de geluiden van Basketbal, gespeeld op het terrein naast het hotel. Dat begint altijd al heel erg vroeg, even na zessen. Ze starten met een warming up en daarna worden er wedstrijdjes gespeeld wat soms de hele dag doorgaat.

Vanmorgen heb ik de auto opgehaald en meteen daarna ben ik een aantal noodzakelijk inkopen gaan doen. Het ziet er namelijk naar uit dat ik eind volgende week wel een huis en meubels heb, maar nog niet de noodzakelijke spullen zoals beddengoed en handdoeken en dat soort zaken. Ik heb dus een set lakens en slopen aangeschaft, een set kussens en een paar handdoeken om de dagen door te komen totdat onze container arriveert.

Verder heb ik nog een tijd met de bank aan de telefoon gehangen want mijn bankpas werkt niet en dat betekent dat ik er geen geld mee kan opnemen. Vervelend genoeg is de bank alleen open op tijden dat een normaal mens op zijn werk zit en dus niet in het weekend en op feestdagen. Ik kon niet via de telefoon geholpen worden en ik moet dus wachten tot aanstaande woensdag om dit opgelost te krijgen...



Website van Willem en Riet