Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nederland

Patatje_oorlog_met_kalfskroket


Ik denk dat de meeste mensen die mij kennen wel weten dat ik geen liefhebber ben van regen en wind. Terugkeer naar Nederland betekent automatisch terug naar Nederlands weer en helaas, dat wordt nou eenmaal gekenmerkt door regen en wind.

Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me eenmaal terug in Nederland niet verheug op een aantal dingen die ik mis in Zuid-Oost Azië. Wat zou je zeggen van simpele dingen als het lekkerste drinkwater ter wereld, en dat gewoon uit de kraan? Of van de lekkerste melk (koud uit de koelkast)? Of het lekkerste brood ter wereld?

En dan heb ik het nog niet eens over Calvé pindakaas, Jonge Beemster kaas, salmiak drop, boterbabbelaars, speculaas, patatje flip, kroketten, Hollandse speklappen gebakken in Croma, gemengde hagelslag, keus uit heel veel vleeswaren voor op brood, snelle kassa's in de supermarkt en mensen die gewoon "Nee" zeggen als ze "Nee" bedoelen.

En als dan het weer bij aankomst ook nog eens lijkt op het tropische weer wat we hebben achtergelaten, ja dan wordt het naar het zich nu laat aanzien een prettig verblijf in ons kleine landje aan de Noordzeekust!

Alleen, over Noordzeekust gesproken, wat hebben ze in Katwijk nou in vredesnaam met ons mooie strand gedaan??



Website van Willem en Riet