Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

En daar is de kerstversiering...

Kerst_etalage_Rustans

En ja hoor, Halloween is nog geen dag achter de rug of overal zie je meteen de kerstversieringen verschijnen. Sommige winkels hebben zich helemaal niet aan Halloween gestoord, zoals bijvoorbeeld Rustan's (de plaatselijke Bijenkorf), die hadden al een week of wat de Kerst als belangrijkste motief voor de etalages, en bij True Value (de plaatselijke Gamma) staan ook al weken de kerstbomen en kerstballen uitgestald.

Maar ook in de Village werd in sommige gevallen de Halloween versiering op zaterdagochtend al afgebroken en vervangen door de Kerstman. Ik zag tenminste bij een van de huizen de Kerstman al in volle glorie boven de muur uit rijzen, met het hele span rendieren en al. Dat zal de komende weken ongetwijfeld alleen nog maar meer worden, alleen Riet blijft zich nog hardnekkig verzetten tegen het opzetten van de kerstboom in november.

Verder nog het nieuws dat we al een paar weken geen tyfoons meer hebben gehad en ook dat het er tot nu toe een heleboel minder zijn dit jaar dan het afgelopen jaar. Zoals jullie weten krijgen de tyfoons namen volgens de letters van het alfabet, en het vorige jaar was zo erg dat er zelfs aan het eind van het jaar letters te kort waren.

Dit jaar zijn we pas bij de letter "P", en de tyfoon met de gerelateerde naam "Paeng" ligt op dit moment boven de Stille Oceaan en verwijdert zich in de tegenovergestelde richting. En dat is heel goed nieuws want de Filipijnse weerstations meldden vanochtend dat ons daarmee een supertyfoon van het kaliber "Yolanda" bespaard is gebleven...


Website van Willem en Riet