Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Opladers

Zonne_oplader

Vrijwel alle mobiele apparaten hebben één ding gemeen en dat is dat de accu veel te gauw leeg is. Met name mobiele telefoons hebben dat probleem en er is wel wat aan te doen door bepaalde functies uit te zetten maar over het algemeen is het effect beperkt en bovendien wil je dat eigenlijk helemaal niet. De enige uitzondering is wat mij betreft mijn iPad Mini waarvan de accu twee of soms wel drie dagen meegaat, al moet ik wel zeggen dat ook dat weer afhankelijk is van het gebruik.

Omdat je nu eenmaal niet altijd een stopcontact bij de hand hebt heb ik daarom een tijdje geleden zo'n oplaadaccu gekocht. Eigenlijk was die bedoeld voor Riet want die heeft twee iPhones en een iPad die veelvuldig gebruikt worden en zij heeft dus meer last van lege accu's dan ik. Omdat zo'n ding toch wel handig is liep ik voor mezelf inmiddels ook al een tijdje te kijken maar dan wel een accu met een wat grotere oplaadcapaciteit dan dat dingetje van Riet, want die is wel handig klein maar kan bijvoorbeeld haar iPad niet helemaal opladen.

Mijn zoektocht werd drie weken geleden onverwacht gemakkelijk gemaakt door luchtvaartmaatschappij Emirates. Om mij te bedanken voor mijn klandizie van het afgelopen jaar werd ik beloond met een Gold Card en vanwege die statusverhoging mocht ik ook nog eens een cadeautje uitzoeken. En jawel, een van de opties was een oplaadbare accu dus de keus was snel gemaakt. En dat allemaal overigens al na drie retourtjes in een jaar tijd, "KLM, eat your heart out" zou ik zeggen.

Als mijn cadeautje binnenkomt hebben we dus twee van die oplaadaccu's, maar het werd vandaag nog mooier. We kregen er namelijk allemaal een als verlaat Kerstcadeautje van de baas, en nog een bijzondere ook want deze kan zichzelf opladen met zonne-energie. En als er iets is waar we hier genoeg van krijgen is dat wel zon, dus dit dingetje gaat met name in de tuin en eventueel op strand goed van pas komen.

Het ding is wel wat aan de grote kant maar we hebben hier dus nu ook groene energie...


Website van Willem en Riet