Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Miskleun

Draft_Pub

Het was vandaag alweer een dag met afwisselend zon en bewolking en met heel veel wind. Dat is nu al twee maanden zo, en we moeten nog even doorbijten want volgende week is het april en dan begint het hete seizoen totdat eind juni de regentijd begint.

 
Gisteravond was ook al niet echt een gedenkwaardige avond. Riet had niet veel zin om de deur uit te gaan maar thuis een Big Mac gaan zitten opeten is niet mijn idee van een gezellige zaterdagavond. We gingen dus toch maar uit eten en besloten de net geopende bar “Draft” te bezoeken. Wij en heel veel anderen hadden al wekenlang uitgekeken naar de opening van deze bar recht tegenover de sportschool die op grote aanplakbiljetten op de ramen Belgische bieren (onder andere Chimay en Hoegaarden) van de tap beloofde.
 
Het bleek een forse tegenvaller. Allereerst is het helemaal geen bar maar een soort eetcafé. En wat we hadden kunnen weten, het zat er stampvol met Filippino’s (zoals gebruikelijk is als er iets nieuws wordt geopend) die met zijn allen een hoeveelheid lawaai produceerden waar een heavy metal concert nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Verder liep de bediening rond als een kip zonder kop, wat we ook hadden kunnen weten want dat is altijd het geval in nieuwe bars en restaurants,. We keken elkaar eens aan, besloten dat dit een slecht plan was geweest en we stapten op.
 
We hadden ondertussen wel trek gekregen en het dichtstbijzijnde restaurant was “Wooden House”, een steak restaurant met een goeie reputatie. Het ziet eruit als het decor van een Western, met personeel wat rondloopt als cowboys inclusief hoed en met overal houten beelden van Indianen, maar er was goeie live muziek, de steaks waren volgens de verhalen erg goed en er was plek.
 
Jammer genoeg bleek ook dit een vergissing. Riet en ik gingen allebei voor een “Bacon & Cheese Burger” en ook dat was niet bepaald een succes. De burger zat op een broodje wat veel weg had van een ciabatta, wat volgens mij al een cruciale fout is aangezien je je dan een ongeluk zit te kauwen, maar er zat ook nog een heel sterk overheersende smaak van kaneel aan het geheel. Kaneel? Op een hamburger??? Verder bleek de patat gebakken in oud vet wat een ranzige smaak opleverde, en daarmee was ons avondje uit eten een complete miskleun.
 
Ik had gewoon naar Riet moeten luisteren en voor die Big Mac moeten gaan...


Website van Willem en Riet