Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Complimenten

ALIG_Hulp_Kruiwagens


Ik heb vandaag heel wat handen moeten schudden en van heel veel mensen complimenten gekregen voor het optreden van ons bandje gisteravond op het feest in het Acacia Hotel. Voor veel mensen was het hele optreden een verrassing, wat in feite ook de bedoeling was maar omdat er toch het een en ander was uitgelekt wisten de nodige mensen dat er zoiets stond te gebeuren. En voor de mensen die er wel vanaf wisten was het optreden zelf blijkbaar een aangename verrassing gezien alle lof die we toegezwaaid kregen, ik werd er helemaal verlegen van.

Het zal alleen de volgende keer, die overigens al gepland staat voor begin volgend jaar, een stuk moeilijker worden omdat de mensen nu hogere verwachtingen hebben. Maar we gaan ons best doen, en gezien het enthousiasme van alle bandleden gaat het ook zeker lukken. De eerste plannen werden gisteravond zelfs al gemaakt terwijl we nog zaten bij te komen van het optreden...

Iemand die zeker een groot compliment verdient is Riet, want die was ook vandaag weer druk in de weer voor de hulpacties voor de tyfoon slachtoffers. En ze moest letterlijk van hot naar haar rennen vandaag.

Ze werd om kwart over zeven al gebeld door haar vriendin Maraia die vroeg "of ze al iets te doen had". Er was al afgesproken voor acht uur maar de eerste activiteit, het laden van een vrachtwagen met hulpgoederen, kon al beginnen want de vrachtwagen stond om zeven uur al bij Maraia voor de deur.

De te laden hulpgoederen bestonden deze keer onder andere uit een flink aantal kruiwagens, zagen, scheppen en ander gereedschap voor het dorpje Issabelle in de buurt van Tacloban, in het hart van het getroffen gebied. Dit gereedschap gaat gebruikt worden voor de herbouw van het dorp, en in eerste instantie voor de herbouw van de school. Behalve gereedschap gingen er voor de bewoners van het dorp pakketjes mee met onder andere kookspullen zoals pannen en waterketels, en een olielamp.

Het laden was nog bezig toen de vrouwen als een speer naar het Dumpsite dorpje moesten voor hun wekelijkse bezoek aan de school daar. Een van de vrouwen had voor de meisjes van de Dumpsite school zestig jurkjes gemaakt die werden uitgedeeld. Terug van de Dumpsite werd er nog een handje geholpen met het laden van de vrachtwagen wat nog steeds bezig was.

En ondertussen komt er nog steeds goed nieuws uit Nederland waarvandaan nog steeds donaties voor de hulpacties blijven binnenstromen, waarvoor uiteraard iedereen heel hartelijk bedankt!



Website van Willem en Riet