Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Boeken, boeken...

Taipei_0007

Voor Riet en mij is het rond deze tijd altijd weer de vraag wat we gaan doen met de Kerst. Het antwoord lijkt voor de hand te liggen, naar Nederland natuurlijk om daar Kerst te vieren, maar het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat we familie of vrienden blijken te hebben die het leuk vinden om de Kerst te vieren in een warm land en als Kerstdiner liever barbecuen in de tuin dan een Kerstdiner terwijl de regen tegen de ramen striemt en de wind rond het huis huilt. Yeah, right...

 
We zijn het afgelopen weekend dus maar weer begonnen met het plannen van een vakantie in Nederland met de Kerstdagen. En dat begint altijd met het vaststellen van de datums van vertrek en terugkeer. Ikzelf ben gebonden aan het aantal vrije dagen wat ik nog beschikbaar heb maar Riet heeft die beperking niet en wil, dan ook een paar dagen eerder vertrekken dan ik zodat ze “thuis alvast kan opruimen en boodschappen doen”. We gaan wel samen terug want het is toch effe gezelliger om samen weer thuis te komen.

Als we datums hebben geprikt gaan we boeken en dat is tegenwoordig voor ons een makkie. We hebben dit proces nu al zo vaak doorlopen dat het voor ons net zoiets is als boodschappen doen en we hebben normaal gesproken dan ook alles in een mum van tijd geregeld. De discussie en het eerste zoeken voor de Kerst begonnen pas gisteravond onder het eten bij restaurant “Appenzeller”, allebei gebruik makend van het Internet op onze iPhones. Thuis gekomen gingen we achter onze respectievelijke Mac’s gezeten met onze evaluaties aan de slag en een half uur later was alles geregeld.

 
Aan de hand van de foto van vandaag zou je een andere conclusie kunnen trekken maar we hebben weer gekozen voor Emirates. Alleen las ik juist vandaag in de krant dat het voortbestaan van KLM aan een zijden draadje hangt. En dat is toch wel een beetje wrang want KLM was toch altijd Nederlands trots op luchtvaartgebied. Als je aan Riet en mij vraagt waarom wij als Nederlanders niet met KLM vliegen dan hebben we daar verschillende redenen voor. Service natuurlijk, die steekt toch wel erg schril af tegen met name Aziatische maatschappijen, maar ook de prijzen zijn sinds twee jaar beduidend hoger liggen dan daarvoor toen KLM zelfs een van de goedkoopste maatschappijen was.
 
Voor ons is KLM dus gewoon geen goeie optie, en in plaats van verbetering hebben we in de laatste jaren alles steeds meer achteruit zien gaan, zeker als je gaat vergelijken met de concurrentie. Maar dat wil dus niet zeggen dat zo’n krantenbericht me niet aan mijn hart gaat...


Website van Willem en Riet