Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Allegaartje

Allegaartje

Vandaag zomaar wat losse berichtjes van wat me de afgelopen dagen is opgevallen of wat er is gebeurd. Het grappige is namelijk dat ik de afgelopen dagen zoveel kleine dingetjes had waar ik iets over had willen schrijven maar waar het niet van is gekomen, en daarom die ik dan vandaag maar in één bericht.

Laat ik beginnen met afgelopen zaterdag toen ik zoals gewoonlijk naar restaurant Outback ging om wat te eten. Outback is zo'n beetje het enige restaurant waarbij ik dat ook doe als ik alleen ben, om ergens anders in mij eentje te gaan zitten kanen heb ik nooit geen zin in. Maar in Outback ben ik inmiddels wel bekend en naast goed eten hebben ze er lekker koud bier van de tap.

Nou is het grappige dat ik sinds drie weken in Nederland de nodige familie heb die weten hoe het is bij Outback, en zeker de dames herinneren zich nog wel de toetjes. Nadat ik mijn hoofdgerecht op had stuurde ik dus een berichtje via de familie-App met de vraag welk toetje ik zou nemen. Ik kreeg van alle kanten antwoord en bestelde dus maar (wat ik eigenlijk niet van plan was) toch een toetje, waarvan ik natuurlijk even een foto terugstuurde. Leuk toch, even babbelen met de familie in Nederland op een zaterdagavond in Manila!

Nog iets wat is geïnspireerd door familie in Nederland, en door Martin in het bijzonder, is een regelmatig bezoek aan Subway. Voor diegenen die dat niet weten, Subway is een broodjeswinkel maar een waar je broodje helemaal vers wordt klaargemaakt. Je begint met het kiezen van je brood, waarbij je ook moet kiezen hoe groot (6 inch of foot-long). Dan kies je je beleg, waarna je brood met beleg wordt "getoast", daarna kies je je "toppings" (tomaat, sla, augurk en wat dies meer zij), en tenslotte nog wat voor klodder saus je erop wilt.

Het klinkt misschien niet zo smakelijk zoals ik het vertel maar de broodjes zijn altijd heerlijk. Ik snap dus wel dat Martin ook graag een bezoek brengt aan de Subway, ik doe dat tegenwoordig zelf ook en zeker als ik alleen thuis ben is het een uitkomst voor iets te eten tussen de middag. Voor het avondeten had ik trouwens weer lekker een pasta gemaakt afgelopen zondag, en ik had genoeg saus gemaakt zodat ik er gisteravond ook nog van heb kunnen eten. Ik ga dat koken nog leuk vinden ook als ik niet uitkijk.

En tenslotte heb ik Joëlle nog even zitten plagen afgelopen zaterdagochtend. Ik kreeg namelijk een berichtje vrijdagavond dat ze een enorme trek had in een lekker bakkie koffie van de Coffee Bean, en afgelopen zaterdagochtend zat ik daar zoals gewoonlijk weer. En ik kon het niet laten om even een foto van mijn bakkie te maken en die op te sturen.

En zo heb ik dus vandaag eigenlijk tegen mijn gewoonte in een foto met allemaal dingen die ik gegeten en gedronken heb. En nee, ik ben niet van plan daar een gewoonte van te gaan maken...


Website van Willem en Riet