Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Aankomst op Boracay

Boracay-20141114-001

Vanmorgen zijn Riet en ik om een uur of tien door Lito weggebracht naar de luchthaven NAIA. Onze vlucht met Cebu Pacific naar de kleine luchthaven Caticlan oftewel Boracay Airport zou om vijf voor half een vertrekken vanaf Terminal 3. De eerste meevaller was dat het verkeer overal meezat, zelfs op de weg voor Terminal 3 waar op dit moment grote wegwerkzaamheden aan de gang zijn.

Maar omdat we nu vroeg waren moesten we ook langer wachten op de luchthaven zelf en daar kwam ook nog dik een half uur vertraging bovenop. Tel daar ook nog even bij op dat we lang moesten wachten op de boot die ons naar het eiland Boracay zou varen, dat het begon te regenen toen we naar de boot liepen en dat ik onderweg in de bus naar het resort merkte dat ik mijn zonnebril was kwijtgeraakt, dan begrijp je dat we niet in een optimale stemming waren toen we aankwamen in het Discovery Shores.

Dat veranderde snel toen we ons appartement zagen. We hadden al gezien op onze reservering dat we een "junior suite" zouden krijgen maar we hadden geen idee wat dat was. Nou, het bleek inderdaad een suite te zijn, grote woonkamer met badkamer en balkon beneden, slaapkamer boven met als extra grote verrassing, een enorm dakterras met ligstoelen, een zithoekje en... een groot bubbelbad!

Het enige smetje was nog steeds het weer maar dat werd aan het begin van de avond beter. We wandelden over het strand van het hotel naar het uitgaanscentrum bij Station 2 waar we op het strand heerlijk hebben gegeten bij een nieuw Italiaans restaurant, waarbij we ons voor het menu lieten adviseren door de eigenaar. 

We winkelden nog wat met als belangrijkste doel het aanschaffen van een nieuwe zonnebril voor mij, en omdat we geen brillenwinkel konden vinden werd het er een van een strandverkoper, een "echte" Oakley voor de somma van honderd pesos.

Terug in het hotel namen we nog een neut (of twee) in de bar voordat we de jacuzzi uitprobeerden op het dakterras. De sterrenlucht was de mooiste die ik ooit heb gezien op die van die vakantie in Frankrijk hoog in het Centraal Massief na. Maar om sowieso wat te kunnen zien van die sterrenlucht moesten we wel eerst de lichten van de jacuzzi dimmen want dat leek wel een kermisattractie...


Website van Willem en Riet