Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eerste tyfoon van het seizoen

Dante_Tyfoon


Riet is weer thuis na een veelbewogen week in Nederland, en ik denk dat we wel kunnen stellen dat we inmiddels allebei heel erg aan vakantie toe zijn. Dat gaat als het goed is morgen dan toch eindelijk gebeuren, na alle consternatie van de afgelopen weken, maar eerst was vandaag voor mij nog de laatste werkdag. Dat werd een hele rustige want mijn werk was al overgedragen en vlak voor je vakantie begin je niet meer aan iets nieuws, dus ik hield het om vier uur maar voor gezien. Tenslotte was er nog wel het een en ander te doen ter voorbereiding op de vakantie want zowel Riet als ik moesten onze koffers nog gaan pakken.

Hoewel we er zelf niet zo heel veel van hebben gemerkt is de afgelopen week de eerste tyfoon van het seizoen langs de Filipijnen getrokken. Behalve veel regen heeft die niet veel problemen veroorzaakt, en vannacht lag de storm al ergens ter hoogte van Japan dus de gevolgen zijn al veel minder merkbaar dan aan het begin van de week. Omdat ikzelf in Maleisië zat en Riet in Nederland hebben we er alle twee vrijwel niks van mee gekregen maar Lito vertelde al toen hij me ophaalde van het vliegveld afgelopen woensdagmiddag dat het de dagen ervoor flink had geregend.

Er vielen woensdagavond en ’s nachts nog wel stevige buien maar gisteren bleef het de hele dag vrijwel droog, ondanks een grauw en bijna Hollands aandoend wolkendek. Vandaag knapte het al weer behoorlijk op maar toch was er nog een dreiging van regen aan het begin van de avond, waardoor we besloten toch maar paraplu’s mee te nemen voor onze wandeling naar het Alabang Town Center. Nauwelijks onderweg voelden we wat spetters maar daar bleef het bij, mijn paraplu heb ik er niet eens voor open gedaan.

De voorspellingen voor de rest van de maand zijn niet zo gunstig want er schijnen al weer twee tyfoons in ontwikkeling te zijn boven de Stille Oceaan die onze kant op komen, dus er zit nog veel meer regen aan te komen. Of wij daar nog veel van gaan merken is nog maar de vraag want als het goed is zitten wij de rest van de maand in Indonesië…



Website van Willem en Riet