Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Drukke dag

Lunch_At_Palms_Club_01a


Zowel Riet als ikzelf zijn vandaag behoorlijk druk bezig geweest, ik op mijn werk en Riet met het werk van de ALIG vrouwengroep.

Ik kwam vanmorgen tot de ontdekking dat een van de grote bazen op het gebied van IT in deze regio op bezoek was in Manila en om negen uur had ik al een bespreking met hem. Compleet vergeten door al die toestanden met de verzekering van de auto, maar gelukkig kwam het allemaal nog op tijd goed. Er volgde na de eerste nog een tweede bespreking met een grotere groep en daarna was er een lunch met alle IT-ers in de Palms Club waar de bovenstaande foto is gemaakt. Ook ’s middags weer de nodige besprekingen die op zich wel zinvol waren maar van „gewoon” werk is vandaag dus vrijwel niks gekomen.

Ook Riet was de hele dag druk. Vanmorgen bracht ze met een delegatie van ALIG een bezoek aan een andere dumpsite om daar eens te gaan kijken hoe het ALIG geld besteed wordt. Ze zag daar een jongetje lopen met wat een enorme zwerende plek aan deze zijkant van zijn gezicht leek en toen bleek dat het kind niet naar een dokter was geweest vroeg ze waarom. Het antwoord was het gebruikelijke, de ouders konden het niet betalen. Hoeveel kostte het dan helemaal vroeg Riet. Het bleek om zevenhonderd pesos te gaan, ruim dertien euro, wat Riet meteen uittelde en moeder en kind naar de dokter stuurde. We hebben inmiddels al bericht dat het kind morgen behandeld wordt.

Vanmiddag was Riet ook druk want er was een vergadering van de ALIG vrouwen en die vond plaats bij ons thuis. Het ging vandaag over het besteden van het geld wat ALIG ter beschikking stelt om kinderen naar school te laten gaan, en van wat ik ervan begreep zijn er nog de nodige problemen te overwinnen. Maar ik heb het idee dat de door Riet met het jaarlijkse Rijnsburgse Kamp opgedane kennis en ervaring hier aardig van pas gaat komen. Het was overigens wel een gezellige vergadering geloof ik want toen ik om over zessen na het sporten binnenkwam gingen de laatsten net weg...

Dit is overigens de laatste log voor de komende dagen want ik vertrek morgenvroeg voor een paar dagen naar Miri en ik neem mijn eigen laptop deze keer niet mee. Vrijdagavond ben ik weer terug, dus tot dan!



Website van Willem en Riet