Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet is weer onderweg

Riet_vertrekt-20141213-001

Riet's eerste vlucht van vandaag, van Manila naar Dubai, vertrok vanmorgen om kwart voor negen en dat betekende dus vroeg op om op tijd op de luchthaven te zijn. We hadden de vertrektijd van thuis gepland om zes uur dus had Riet haar wekker gezet om vijf uur.

Dat was in principe ruim op tijd om rustig aan te kunnen doen maar zoals gewoonlijk ging het anders. De wekker ging inderdaad klokslag vijf uur af, ging vervolgens om de paar minuten nog vier keer af en toen ik gewassen, geschoren en gekleed uit de badkamer kwam om vijf over half zes moest Riet haar alsnog wakker maken...

We waren nog maar net beneden om kwart voor zes met de koffers toen er al een berichtje kwam van onze chauffeur Lito dat hij al stond te wachten op de afgesproken plaats. Lito kan namelijk niet om die tijd naar ons huis komen omdat er dan nog geen openbaar vervoer onze kant op is. Hij wacht dan altijd bij het parkeerterrein van de South Supermarket, vlak bij waar de Skyway begint en ook gunstig gelegen vlak bij de Jeepney halte waar hij uitstapt.

Ik reed het eerste stukje vanaf huis en gaf bij het rendez-vous punt het stuur over aan Lito, net terwijl er een flinke stortbui los barstte. Het zag er even vervelend uit maar halverwege de rit naar Terminal 3 van de luchthaven werd het al weer droog en achterom kijkend konden we zien dat de bui precies boven Alabang bleek te hangen. Het verkeer zat ondanks kort oponthoud door de grote werkzaamheden recht voor Terminal 3 verder redelijk mee en we konden Riet dan ook ruim op tijd af zetten.

Het bleef gelukkig de rest van de dag redelijk goed weer op een enkele bui aan het begin van de middag na maar toen was de vlucht van Riet allang vertrokken. Om half zeven, net toen ik op het punt stond om een hapje te gaan eten, kreeg ik een berichtje van Riet dat ze was aangekomen in Dubai en tegen de tijd dat ik weer thuis was zag ik dat haar vlucht naar Amsterdam mooi op tijd was vertrokken.

Ze komt als alles goed gaat om half negen in de avond in Amsterdam aan maar voor mij is dat morgen ochtend half vier...


Website van Willem en Riet