Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tijdelijke chauffeur

TaalVolcano_0105a

Via mijn collega Mappet heb ik voor deze en volgende week een chauffeur gehuurd zodat Robin en Chantal overal naar toe kunnen waar ze willen. Dat is een erg handige optie omdat er behalve de Jeepney’s totaal geen openbaar vervoer is in dit deel van de stad. Taxi’s zijn er wel maar die zijn blijkbaar niet altijd even betrouwbaar en dus geen verstandige optie. Een betrouwbare chauffeur is niet alleen veel beter in het verkeer van Manila maar hij weet uiteraard ook de weg en brengt je precies daar waar je zijn moet.

Via sms-jes had ik geregeld dat Conrado, onze tijdelijke chauffeur, om zeven uur op de stoep zou staan om mij naar mijn werk te brengen. Maar wie er ook kwam, geen Conrado, en ik ging dus maar zelf naar mijn werk. Net aangekomen kreeg ik een berichtje van Mappet en al snel bleek wat het probleem was. De goeie man heeft geen pas voor onze Village en mag het terrein dus niet zomaar op. Normaal belt de bewaking dan en laat hem op onze indicatie door, maar Mappet had bedacht dat ze hem wel even langs kon brengen. En zo liepen we elkaar dus net mis. Het werd alsnog geregeld doordat Mappet Conrado meenam naar kantoor en daar heb ik hem de sleutels van de auto gegeven. Met de auto komt hij wel de Village in omdat ik een toegangssticker op de ruit heb zitten en verder dan dat controleren ze niet bij de poort.

Riet, Robin en Chantal hebben inmiddels van zijn diensten gebruik gemaakt om zich naar de Festival Mall te laten rijden. Wat erg goed beviel was dat ze nu geen parkeerplek hoefden te zoeken en toen ze uitgewinkeld waren was een sms-je genoeg om binnen een paar tellen voor de deur te worden opgepikt. Misschien gaat het Riet nog bevallen ook, al is het idee van een chauffeur de hele dag wachtend in huis nog steeds een flinke drempel.

We hebben overigens nog een extra gast in huis want het dochtertje van Estela is met haar meegekomen afgelopen zondag. Estela past op het huis als wij komend weekend op Boracay zitten en ze had gevraagd of ze dan wel haar dochtertje mee mocht nemen. Geen enkel probleem natuurlijk, we hebben een opklapbed gekocht zodat ze in Estela’s kamer kan slapen.

Als foto voor vandaag nog maar eentje van onze trip naar de Taal vulkaan.



Website van Willem en Riet