Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

NumbƷrs

numb3rs

We kijken ‘s avonds nog steeds als we TV kijken naar series op DVD. Riet is geen grote fan van films en verder is er eigenlijk weinig van onze gading. Het enige wat we kijken zijn de journaals, CNN, BBC en Al Jazeera, en verder geloven we het wel. Zenders hebben we zat, iets van honderd of zo, maar het meeste is voor ons niet te volgen. En de vraag is of we sommige dingen wel willen volgen want we hebben geloof ik wel een stuk of tien zenders met alleen maar Filipijnse televisie dominees. Die zijn hier bijna net zo populair als basketbal en dat wil wat zeggen.

 
We kijken dus alleen maar series, en Riet heeft er weer een meegebracht uit Nederland die we nog niet kenden maar die we allebei erg leuk vinden. De serie heet “Numbɜrs” en is in feite de zoveelste politie serie maar met een aardige twist. In deze serie, die zes seizoenen heeft gedraaid van 2005 tot en met 2010, worden de FBI agenten geholpen door een paar wiskundigen. Klonk vooraf dodelijk saai, maar de box met alle zes de seizoenen kostte maar iets van vijfendertig euro, dus Riet dacht waarom niet. En tegen de verwachting in vonden we de serie eigenlijk vanaf het begin al leuk en zitten we inmiddels ergens midden in seizoen drie.
 
We hebben ondertussen overigens ook allebei onze eigen series die we tussendoor volgen omdat we weten dat de ander er waarschijnlijk niks aan vindt. Zo heeft Riet zich de afgelopen weken vermaakt met “Downtown Abbey”, en ben ik bezig aan het vierde seizoen van “Battlestar Galactica” (de nieuwe serie overigens, niet die oubollige uit de jaren zeventig van de vorige eeuw). Daarnaast volg ik nog steeds “Dexter” (ik wacht op het volgende seizoen) en “Breaking Bad” (ben ergens middenin gestopt maar ga dat weer oppikken).
 
En als de nood aan de man komt heb ik nog tien seizoenen staan van de X-Files...


Website van Willem en Riet