Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Dooie gekko's

Harman_Kardon_wireless_soundsticks

We hebben wel wat afgelachen tijdens het bezoek van Martin, Sandra, Ans en Joëlle. Met name Sandra en Joëlle bleken namelijk soortement van panisch voor het ongedierte wat hier nu eenmaal rondloopt. We hebben niet eens zoveel kakkerlakken gezien (en als we ze zagen probeerden we dat stil te houden) maar het was bijna onvermijdelijk dat er onderweg naar en terug lopend van het Alabang Town Center af en toe een paar ons pad kruisten.

In de stoepen zitten hier en daar grote losse tegels die eigenlijk deksels zijn naar de riolen en als je daar 's avonds in het donker op gaat staan dan springt er nog al eens het een en ander onder vandaan. Dankzij een van die tegels waar we ze voor vergeten waren te waarschuwen weten we nu hoe hoog Sandra en Joëlle kunnen springen. Onze welgemeende opmerkingen dat die krengen banger voor ons zijn en juist weg proberen te rennen haalden weinig uit de volgende dagen.

De gekko's waren een ander verhaal. Niet dat ze die nu zo nodig van dichtbij wilden zien maar Joëlle wilde ze toch wel graag een keertje op de foto. Genomen van een afstandje, dat wel natuurlijk. Op zich is dat normaal gesproken geen probleem want er zitten er op het dak boven ons terras altijd wel een paar, maar de schuwe beestjes vonden het blijkbaar veel te druk op het terras met al die mensen en lieten zich niet zien. Het lukte uiteindelijk wel om een paar fotootjes te maken want we zagen uiteindelijk toch nog twee gekkootjes onder het dak, aan de andere kant van het terras waar het minder licht was.

Nu ik alleen thuis ben en weinig buiten zit 's avonds komen er meer gekko's tevoorschijn, en dat merk ik aan de katten. Die jagen genadeloos op die beestjes en vanmorgen lagen er verscheidene dooie gekko's op het terras. Het enige smakelijke aan die beestjes is blijkbaar de staart want die is er altijd af, de rest ziet er min of meer onaangetast uit. Het gaat onze weldoorvoede kastengeesten duidelijk meer om de jacht en om het spel dan om het voedsel. Voor de gekko's maakt dat overigens geen verschil, die leggen het loodje.

Ook nog een beetje pech vandaag, de subwoofer van mijn geluidssysteem heeft het begeven, die produceerde bij de minste of geringste hoeveelheid basgeluid een rammelend bijgeluid alsof hij zwaar werd overbelast. Nou is goed geluid voor mij van essentieel belang aangezien ik altijd muziek aan heb als ik achter de pc zit en je kunt dan ook rustig stellen dat het systeem wat ik had zijn geld ruimschoots heeft opgebracht en zeker zijn tijd heeft uitgediend.

Maar vandaag was het dan toch tijd voor wat nieuws...



Website van Willem en Riet