Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Voorbereidingen voor Riet's vertrek

Kerstpakket_2014-20141213-001

Morgen vertrekt Riet naar Nederland en daar gaat de nodige voorbereiding aan vooraf. Niet zozeer het pakken van de koffer want dat is in feite een makkie, in Nederland is het winter en winterkleren hebben we hier niet dus wat er mee gaat is hoofdzakelijk schoon ondergoed en cadeautjes. Nee, het meeste werk gaat zitten in het afhandelen van haar lopende zaken hier want Riet is tenslotte een werkgeefster.

Dat is geen geintje hoor, Riet is degene die geregistreerd staat als de werkgeefster van Estela en Lito en daarnaast maken we natuurlijk ook nog gebruik van een zwembadman en een tuinman. Iedereen wordt hier twee keer per maand betaald en alles gaat contant. Aangezien Riet altijd alles regelt moeten er dus de nodige geregeld worden voor haar vertrek, want het is vandaag de twaalfde en we komen pas de zesde terug dus dat zijn twee salarisrondes, normaal gesproken op de 15e en de 30e van de maand.

Als ze alleen naar Nederland gaat maakt Riet altijd enveloppen met afgepast geld voor mij klaar zodat ik de betalingen kan verrichten, waarbij het enige probleem altijd het afgrijselijke handschrift van Riet is waar ik af en toe echt geen kaas van kan maken. Gelukkig kan ik aan het bedrag in de envelop zien dat het bijvoorbeeld voor de tuinman is. Deze methode werkt altijd prima maar nu ben ik er natuurlijk zelf ook niet. Maar alles is geregeld met Estela en Lito en de rest handelt Estela af, die heeft dat al eerder gedaan en dat ging prima.

Een ander punt waar Riet ruim aandacht aan heeft besteed zijn de kerstpaketten voor "ons personeel". Ze heeft vier grote tassen gevuld en die allemaal op vrijdag aan iedereen uitgereikt, alleen de tuinman krijgt die van hem aanstaande maandag nog en dan is alles geregeld. Kan ik volgende week met een gerust hart vertrekken...


Website van Willem en Riet