Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Selfie!

Me_and_Joelle

Voor mij weer een gewone werkdag maar voor onze visite is de vakantie nog maar net begonnen. Na de zonnige dag in de tuin gisteren ging het gezelschap vandaag naar het winkelcentrum Greenhills aan de andere kant van de stad. Dat is de plek in Manila voor het kopen van nep-tassen, nep-horloges, nep-kleren, en eigenlijk alles wat maar nep te krijgen is.

 
Aan de hoeveelheid gekochte tassen te zien mag het bezoek wel succesvol genoemd worden. Er werden ook nog telefoon hoesjes en slippers gescoord, dus al met al was iedereen tevreden. Het enige probleem was eigenlijk de warmte in de markthallen van Greenhills omdat onze bezoekers daar nog niet aan gewend zijn, wat natuurlijk logisch is als je net uit een winters Nederland komt.
 
Het ritje naar Greenhills gaf ze ook de gelegenheid om wat van de stad te zien, en het was weer het verkeer wat de meeste indruk maakte. De weg naar Greenhills is de beruchte EDSA (Edmundo de los Santos Avenue) en dat moet haast wel een van de drukste straten van Zuid-Oost Azië zijn. Onze bezoekers keken met verbazing naar het chaotische verkeer, maar grappig genoeg vertelde Riet dat het vrij rustig was wat maar aangeeft hoe je perspectief verandert na hier een paar jaar gewoond te hebben.
 
We aten vanavond in de Union Jack Tavern en dat kon ieders goedkeuring ruimschoots wegdragen. En nou sta ik dankzij mijn nicht nog op een Selfie ook...


Website van Willem en Riet