Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

American Women Bazar

American_Women_Bazar-0179

En weer een vrije dag want het is vandaag National Heroes Day. Deze dag wordt tegenwoordig gevierd op de vierde maandag van augustus omdat de oorspronkelijke datum, 30 november, samenvalt met de geboortedag van een van de grootste nationale helden Andres Bonifacio en dat is een aparte nationale feestdag. Vandaag wordt het begin van de Filipijnse Revolutie van 1896 herdacht, onder aanvoering van dezelfde Andres Bonifacio.

 
Riet en ik hebben deze vrije dag gebruikt om een bezoek te brengen aan de American Women Bazar die regelmatig wordt gehouden in het World Trade Center in Manila. Deze bazaar is eigenlijk een overdekte markt waar behalve kleding en Filipijnse producten ook van alles te koop is uit andere landen.
 
Het was niet al te druk, wat ons een beetje verbaasde aangezien het een vrije dag was maar waarschijnlijk hebben met name veel expats het lange weekend gebruikt voor een korte vakantie. De markt zelf was volgens Riet, die er al veel vaker is geweest, kleiner dan normaal want ze miste veel van de gebruikelijke kramen, onder andere die met dierenproducten waar ze nieuwe halsbandjes voor onze katten had willen kopen.
 
De kraam met houtsnijwerk waar Riet even langs wilde stond er gelukkig wel. Daar hebben ze onder andere handgemaakte houten kisten en Riet had al een tijdje een begerig oog op een van die kisten laten vallen maar tot nu toe vond ze de prijs te hoog. Maa toen ze deze keer naar de prijs informeerde bleek die minder dan een derde van wat volgens Riet de vorige vraagprijs was.
 
Of ze het nu de vorige keer verkeerd had verstaan (wat heel goed mogelijk was) of niet, ze scharrelde nu ook nog eens bijna twintig procent van de nieuwe vraag prijs af en vroeg toen wat ik ervan vond. Dat ze daar ook over na moest denken, zei ik, en daarmee was de koop beklonken.
 
Eindelijk heeft ze dus nu die kist waar ze het al een jaar na ieder bezoek aan de bazaar over heeft. Het is overigens niet de kist op de foto, maar wel zoiets.


Website van Willem en Riet