Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Movember

Foto op 01-12-13 om 15.11


Misschien is het niet bij iedereen bekend, maar het zal vast wel opgevallen zijn dat in de maand november opeens veel mannen een snor laten staan. Dat heeft een reden, de bedoeling daarvan is het aandacht vragen voor de gezondheid voor mannen, en in het bijzonder aandacht voor "mannelijke" ziekten zoals bijvoorbeeld prostaatkanker. De mannen die een snor laten groeien zouden in principe ook gesponsord moeten worden om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze ziekten.

De maand november wordt dan ook "Movember" genoemd. Voor de niet-Engels geschoolden, de letter "M" komt van het Engelse woord voor snor, moustache.

Ook in Shell Philippines liepen aan het begin van de maand een paar mensen rond die hun snor lieten staan en twee weken geleden werd mij gevraagd waarom ik er niet aan mee deed. Dat heeft een goeie reden, ik heb namelijk geen zin om in de tuin te moeten slapen, want dat was wat Riet mij altijd voorspiegelde als ik over een snor of baard zou laten staan.

Riet bleek echter deze keer heel erg inschikkelijk, want het was tenslotte voor het goeie doel en dan wilde ze het wel tot het eind van de maand aanzien. Om dan meteen maar de gelegenheid goed te benutten besloot ik ook om mijn baard ook gelijk te laten staan, al is dat eigenlijk tegen de regels van "Movember".

Maar het eind van de maand is nu dan aangebroken en ik geloof dat het nu toch hoog tijd gaat worden dat ik het inmiddels redelijk aangegroeide gezichtshaar maar eens ga verwijderen. Het is weliswaar 's nachts niet koud in de tuin, maar toch...



Website van Willem en Riet