Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verstandskies

In december bij mijn halfjaarlijkse controle ontdekte mijn tandarts een ″tandvleesprobleempje″ zoals hij het noemde. Het was geen probleem met de kiezen zelf dus hij wilde me in eerste instantie doorverwijzen naar een mondhygiënist, maar nadat hij voor alle zekerheid een fotootje had gemaakt van de bewuste plek zag hij dat er meer aan de hand was. Het bleek dat de wortels van mijn achterste kies waren ontstoken en op de foto was te zien hoe dat kwam, er zat nog een dwarsliggende verstandskies achter. Ik had er nog nooit last van gehad en wist eigenlijk niet eens dat die verstandskies daar nog zat.

Ik kreeg een verwijsbrief mee voor de kaakchirurg in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en het advies om niet te lang te wachten. Nou wilde ik dat advies best opvolgen maar de vraag was hoe ik dat ging oplossen want de tandarts zei al dat het wel een aantal weken zou duren voordat ik terecht kon en een paar dagen later zou ik weer naar de Filipijnen te vertrekken. Ik besloot een afspraak te maken voor onze zomervakantie, wanneer we naar Nederland zouden gaan voor een paar weken. Weliswaar niet ideaal om zoiets tijdens je vakantie te doen, maar het enige alternatief zou zijn om het op de Filipijnen te laten doen.

Nou wil ik helemaal niks zeggen over de tandheelkunde op de Filipijnen, want inmiddels hebben we begrepen dat er prima tandartsen zijn en ook prima ziekenhuizen, maar omdat ik geen enkele informatie daarover had aan het begin van dit jaar besloot ik toch maar naar het Rijnland Ziekenhuis te gaan.

En morgenochtend om tien over elf is het zover. Joepie….



Website van Willem en Riet