Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bloemkool

Alabang_0004a

Iedere zaterdag is er in Alabang Village een markt, en voor ons is dat nog redelijk in de buurt ook want het is de straat uit en dan is het meteen links. Vanmorgen wilden we er eens een kijkje gaan nemen maar halverwege de straat liepen we met de auto al vast. Er stond een immense hoeveelheid auto’s geparkeerd, en de straten zijn hier niet zo heel erg breed dus er was haast geen doorkomen aan.

Al snel bleek wat de oorzaak was, aan het eind van onze straat staan een paar scholen, en er waren blijkbaar festiviteiten op die scholen want het was er een drukte van belang. Met alle gevolgen van dien voor het verkeer uiteraard, want niet alleen stond alles Rijnsburgs geparkeerd, de smalle doorgangen die overbleven stonden ook nog eens regelmatig vast omdat er op het gemakje mensen in en uit werden gelaten.

We wurmden ons er met moeite doorheen en moesten toen ook nog eens een flinke ronde rijden om het vanaf de andere kant te proberen. Met net zo weinig succes in eerste instantie want ook vanaf die kant was er geen doorkomen aan. We hadden net besloten dat dit gewoon een heel slecht idee was geweest en wilden het al opgeven toen we met Riet’s gebruikelijke mazzel op dit gebied ineens vlak voor ons een lege parkeerplek zagen, vlak voor de ingang van de markt.

De markt zelf viel een beetje tegen, wat de grootte betreft tenminste. We kochten wel een flinke hoeveelheid vers fruit maar deden de rest van onze boodschappen toch gewoon in de supermarkt. Bij thuiskomst bleek overigens dat we onze meest noodzakelijke aankoop (een afwasborstel) alweer waren vergeten.

Maar waar slaat nu de titel van vandaag op zul je zeggen. Nou, vanavond besloot Riet om zelf weer eens te gaan koken want ze had trek in bloemkool. En waar ik ook ben, ik voel me het meest thuis als ik lekker de lucht van koken en braden ruik die uit de keuken komt...

O ja, en voor de liefhebbers, ik heb foto’s geplaatst op mijn foto website van ons huis in Ayala Alabang Village, je kunt ze bekijken via de volgende link:

http://gallery.me.com/wvdkerkhoff#100242&bgcolor=black&view=grid



Website van Willem en Riet