Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regen, regen, regen...

Tropical Depression SatPic


Eergisteren is het begonnen met regenen en het is eigenlijk op een paar spaarzame momenten na nog niet droog geweest. En deze keer is dat niet eens het gevolg van een tyfoon maar „gewoon” van een enorm lagedrukgebied wat vanaf de Stille Oceaan recht over de Filipijnen trekt. De tropische storing komt recht over Luzon en heeft veroorzaakt dat we nu al twee dagen met „Nederlands” weer zitten opgescheept. Nou ja, op de temperatuur na dan.

Voor ons is de overlast eigenlijk niet zo erg. Het is nat buiten en Riet moet een paraplu op als ze boodschappen gaat doen maar daar houdt het wel mee op. In het noorden van de stad is het veel erger want daar hebben ze te kampen met een enorme wateroverlast. Dat is geen wonder gezien de hoeveelheid water die er is gevallen, en het nauwelijks aanwezig zijn van goed functionerende riolering helpt natuurlijk ook niet. Het was allemaal erg genoeg om op het werk een waarschuwing uit te laten gaan om er met name in het verkeer rekening mee te houden.

Volgens de weersverwachting wordt het morgen weer beter, tot die tijd hoeven we ons geen zorgen te maken over de waterstand in ons zwembad...



Website van Willem en Riet