Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuws over "Yolanda"

Uitzicht_vanaf_ASB

Het is nog steeds het nieuws van de dag dus vandaag maar even een update over de stand van zaken rond de in aantocht zijnde supertyfoon. De lokale naam is trouwens net bekend geworden, "Haiyan" heet vanaf vandaag "Yolanda".


Het wordt steeds duidelijker dat de voorspellingen uit lijken te komen en dat de Filipijnen getroffen gaan worden is nu vrijwel zeker. Donderdagnacht, dus hopelijk pas als Riet weer thuis is, zal de wind gaan toenemen en zal de eerste regen gaan vallen vanuit het oosten. In de loop van vrijdag zal het erger worden als de supertyfoon in westelijke richting recht over het land trekt.

Erg triest is dat de regio die het zwaarst getroffen zal gaan worden dezelfde regio is die nog geen maand geleden hard werd getroffen door een zware aardbeving. Manila zal waarschijnlijk net voor het ergste gespaard blijven maar er worden toch nog windstoten verwacht van tussen de tachtig en honderdtwintig kilometer per uur die naar verwacht wordt veel schade gaan aanrichten. Daarnaast wordt er in Manila gerekend op neerslag van tussen de honderd en tweehonderd millimeter.

Terwijl hier het hele land zich schrap zet voor wat gaat komen vertrekt Riet vanavond weer uit Nederland, waar het volgens de berichten ook geen best weer is. Het ziet er dus naar uit dat ze als ze hier aankomt er alleen voor wat betreft de temperatuur op vooruit gaat.

Voorlopig ziet het er trouwens helemaal nog niet uit alsof we zwaar weer gaan krijgen, het was vandaag zelfs een erg mooie dag. En dat gold vanavond ook voor de Quiz Night want we hebben gewonnen!


Website van Willem en Riet