Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onverwachts een vrije dag

Linksaf_slaan _op_zn_Filippijns

Het is vandaag Chinees Nieuwjaar en dat betekent een toch nog onverwachte vrije dag die ik eerlijk gezegd zelf bijna over het hoofd had gezien. Op onze jaarlijkse bedrijfskalender stond deze dag namelijk helemaal niet aangegeven als een vrije dag, en als een van mijn collegaatjes het toevallig eergisteren niet had opgemerkt dan was ik hoogstwaarschijnlijk gewoon naar mijn werk gegaan.

 
Ja, dat klinkt een beetje stom maar het komt een beetje doordat niet alle vrije dagen hier al aan het begin van het jaar vast staan. De regering besluit op een geven moment gewoon dat een bepaalde dag een (vrij vertaald) “speciale niet-werken dag” wordt en dat wordt dan in de kranten gepubliceerd. Normaal gesproken krijgen we van het bedrijf dan ook wel een mailtje maar dat is niet gekomen of ik heb het compleet gemist.
 
Maar goed, opeens een vrije dag dus midden in de week en dat komt altijd goed uit, toch? Jammer alleen dat mijn maag niet het enige is wat van slag is deze week, want ook het weer is een beetje onbestendig. Veel bewolking en veel wind, en dat maakt dat het fris aanvoelt. Let wel, je hoeft nog steeds geen vestje uit de kast te pakken hoor, maar toch is het minder aangenaam dan normaal.
 
De hele regio heeft een beetje last van raar weer op dit moment. Australië wordt op dit moment getroffen door twee zeer zware tyfoons, China heeft heel veel regen, en ook in de rest van Zuid-Oost Azië is het wisselvallig met hier en daar veel regen. Voor ons gelukkig allemaal ver van ons bed, en als het niet erger wordt dan nu dan zullen we maar niet mopperen.
 
Vandaag even een foto van een verkeerssituatie van vandaag, om een beetje te laten zien hoe het er hier aan toe gaat in het verkeer. Je ziet auto’s linksaf slaan, niet alleen van de baan voor linksaf waar ikzelf op rij, maar ook vanaf de twee banen naast mij waar duidelijk op staat aangegeven dat ze bedoeld zijn voor verkeer wat rechtdoor gaat.
 
De auto’s geven ook geen richting aan, maar als je hier al een tijdje woont dan zie je dit soort dingen aankomen. Ik verwachtte gewoon niet anders toen ik aanschoof dat de auto rechts van mij ook linksaf zou slaan, en ik dacht die daarnaast misschien ook wel. En jawel, dat gebeurde dus inderdaad en ik kon daarop vooraf al anticiperen door wat in te houden voordat ik linksaf ging.
 
Had ik het Nederlandse verwachtingspatroon gehanteerd en normaal fatsoenlijk Nederlands weggedrag verwacht dan was er aanzienlijke blikschade geweest...


Website van Willem en Riet