Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

"Een wit huis met een bruin hek"...

Monster_2013_01_01_022a


Ik kreeg vanmorgen een tamelijk verontrustend sms-je van de kabelmaatschappij. Of we maar zo snel mogelijk de uitstaande rekeningen wilden betalen want anders zouden we worden afgesloten. En dat zou niet alleen betekenen geen tv meer maar ook geen Internet want dat hebben we van hetzelfde bedrijf.

Het bericht kwam eigenlijk niet eens helemaal onverwacht want we hebben al zolang we abonnee zijn problemen met de rekeningen van Sky Cable. Niet dat ze niet kloppen, ze worden gewoon niet bezorgd! We hebben al een tijdje terug geconstateerd dat van iedere drie maandelijkse rekeningen we er hooguit één krijgen. De eerlijkheid gebiedt echter ook te zeggen dat het te danken is aan onze eigen nalatigheid om dit eens een keer te rapporteren dat we nu plotseling geconfronteerd worden met dreigende afsluiting.

Ik heb uiteraard meteen Sky Cable gebeld om uit te leggen hoe het zit en mijn klacht werd daar meteen genoteerd. Ook onze gegevens in hun systeem werden nog eens nagelopen om te zien of alles klopte, en dat bleek het geval. Maar zoals ik zei tegen de persoon die me te woord stond, ik had niet anders verwacht want anders hadden we helemaal geen rekeningen moeten krijgen, nietwaar. Tijdens het gesprek werd me al gauw duidelijk waarom het simpel bezorgen van rekeningen zo’n probleem kan zijn; bij ons adres stond namelijk als hint voor de bezorging vermeld ”een wit huis met een bruin hek”. Ja, dat klopt wel zo’n beetje, net zoals dat opgaat voor meer dan de helft van de huizen in onze straat…

Bekomen van deze zoveelste verbazing over Filipijnse logica heb ik Riet gebeld en die ontdekte dat we sinds oktober geen rekeningen meer hebben gehad. Oktober was dan ook de laatste maand die we betaald hebben, en we kunnen dus wel stellen dat ze gelijk hadden wat betreft onze betalingsachterstand. Riet heeft gelijk betaald dus het gevaar van afsluiting is afgewend, en nu maar afwachten of Sky Cable inderdaad wat aan de bezorging van hun rekeningen gaat doen.

Gisteravond ben ik nog even bezig geweest om weer wat foto’s op mijn site te plaatsen. Deze keer zijn het de foto’s van het bezoek wat Martin, Sandra en ik hebben gebracht aan het oude stadsdeel Intramuros op 24 december. Je kunt het album vinden op de Foto’s pagina (de link staat links bovenaan het scherm) of via deze
directe link. En omdat ik voor vandaag geen toepasselijke foto kon vinden is die van vandaag er eentje van onze kleine Monster.



Website van Willem en Riet