Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

En weer bezoek

Afscheidsdiner_Leo_en_Marco_Appenzeller-Watercolor small

Leo en Marco kwamen vandaag terug in Manila van hun korte rondreis over de Filipijnen waarin ze achtereenvolgens de eilanden Cebu, Bohol en Boracay bezochten. Ze zullen bij ons overnachten voordat ze morgenochtend vroeg vertrekken voor de terugreis naar Nederland.

Ik had beloofd ze op te halen van de luchthaven en omdat de zondag Lito’s vrije dag is moest ik zelf rijden.
Hun vlucht zou vandaag aankomen om twaalf uur maar vanwege de mogelijke verkeersdrukte besloot ik om kwart voor elf al te vertrekken zodat ik op tijd zou zijn. En op tijd was ik want er bleek alleen een klein probleem te zijn op de allerlaatste rotonde, maar ondanks dat stapte ik al om kwart over elf de aankomsthal binnen.

Ik was dus dik op tijd en Ik had zelfs nog meer tijd over dan ik dacht want het bleek dat de vlucht van Leo en Marco ruim een uur vertraging had.
Uiteindelijk kwamen ze pas tegen half twee de aankomsthal binnen. Weer thuis gekomen vertelden ze dat ze erg genoten hadden, iets waar we erg blij mee waren want per slot van rekening waren het onze verhalen geweest die ze enthousiast hadden gemaakt om naar de Filipijnen te komen.

Vanavond hadden we een “afscheidsdiner” in restaurant “Appenzeller” (snitzels en Zwitserse steaks) ter afsluiting van de geslaagde vakantie van onze beide gasten.
We stonden net op het punt daarvoor de deur uit te gaan toen mijn telefoon ging. Het was mijn baas Robbie die belde vanaf de luchthaven waar hij net was aangekomen voor een bezoek aan ons op kantoor van een paar dagen.

Omdat we gasten hadden kon ik hem niet zelf ophalen wat op zich geen probleem had hoeven zijn want er was transport geregeld via het bedrijf, maar dat was dus misgegaan. Er was blijkbaar in geen velden of wegen een chauffeur te bekennen op de luchthaven en ik moest dus even telefonische instructies geven hoe hij het beste bij zijn hotel kon komen.

Dat bleek later vanavond gelukkig allemaal goed verlopen te zijn maar vervelend is het wel als je voor het eerst in een land bent en het gaat bij aankomst op de luchthaven meteen al mis. Voor mijn baas dus geen beste eerste indruk van de Filipijnen...


Website van Willem en Riet