Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

"Glenda" is gepasseerd

Onze_Tuin_na_Glenda


Nou, "Glenda" is langs geweest vandaag en dat hebben we geweten! Vannacht begon het al, rond een uur of vier werd ik al wakker van de gierende wind en regen op het dak. Ik heb daarna nog even geslapen maar tegen zevenen begon het pas goed.

De wind nam toe tot stormkracht en zwiepte de ene bui na de andere voort. Maar goed dat we allemaal al te horen gekregen hadden dat we thuis konden blijven want de deur uit gaan was onverantwoord. Bomen en takken braken af er zeilden ook platen van hout en stukken zeil door de lucht. Onze tuin veranderde in amper een uur tijd in een complete ravage, en ik heb nog wat geleerd ook, ons tuinstel kan dus vliegen!

Om een uur of negen, gelukkig veel eerder dan verwacht, begon de storm in kracht af te nemen en hoewel het tot de middag buiig bleef hadden we toen het ergste achter de rug. Ondertussen werden we via tekstberichten op onze telefoons op de hoogte gehouden door SPEX over de stand van zaken, maar gezien het feit dat veel wegen geblokkeerd waren en er overal opruimwerkzaamheden aan de gang waren werd ons geadviseerd de rest van de dag ook maar thuis te blijven.

Thuis werken ging niet want we zaten al sinds vannacht zonder stroom, die in de hele stad al uitgevallen. Dat probleem werd de hele dag niet meer opgelost, en dat was heel erg lastig want ik vertrek vanavond naar Nederland en ik kon nu niet eens controleren of mijn vlucht wel zou vertrekken of niet. We hadden geen stroom en dus geen WiFi en dus geen internet, en mijn iPhone was nu mijn enige verbinding met de buitenwereld.

Via WhatsApp kreeg ik van Riet gelukkig te horen dat mijn vlucht vanavond gewoon vertrekt. Dat had ik eigenlijk wel verwacht gezien het weer wat in de loop van de middag een stuk beter werd, maar ik was een beetje benauwd voor stroomstoringen.

Op dit moment zit ik te wachten op mijn vervoer naar de luchthaven, en als alles goed gaat komt mijn volgende bericht dus uit Nederland.



Website van Willem en Riet